Aviser fordømmer angreb på Lars Hedegaard

6. februar 2013 07:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Aviser fordømmer angreb på Lars Hedegaard
Billede mangler

Gårsdagens mordforsøg på Lars Hedegaard har fremkaldt skarpe reaktioner fra lederskribenterne på landets største aviser. Selv om flere aviser er lodret uenige med Lars Hedegaard, mener aviserne, at hele samfundet må stå sammen med den 70-årige debattør.

 

– Vi deler ikke hans forestilling om muslimernes evige forsøg på at nedbryde og bekrige den vestlige verden og de værdier, vi har bygget den på. Vi deler ikke Lars Hedegaards uforsonelighed. Men med Lars Hedegaard deler vi det helt fundamentale, at vi til enhver tid, ved enhver lejlighed, vil sætte diskussionen over volden, ordet over sværdet, skriver Informations chefredaktør, Christian Jensen.

Morgenavisen Jyllands-Posten fordømmer også angrebet, som de kalder det et »attentat på ordet«. Såfremt angrebet er forbundet til Lars Hedegaards virke som debattør, er budskabet klart.

– Det må ikke tolereres, og for at imødegå det har vi alle et ansvar for at forsvare det privilegium, som det er og fortsat skal være her i landet at kunne tale frit og alene stå til ansvar for samfundets lovlige institutioner, skriver avisen.

På samme vis skriver Berlingske i dens leder, at alle må stå skulder ved skulder med Lars Hedegaard.

– Der må og skal ikke være plads til, at individer eller grupper griber til selvtægt. Vi må således insistere på, at den demokratiske samtale er udgangspunktet for det danske samfund. Enhver skal uden frygt for liv og helbred helt ubetinget kunne ytre sig.

Politiken mener, at mordforsøget »kalder på hele samfundets øjeblikkelige, ubetingede og automatiske solidaritet, at Hedegaard er blevet offer for en forbrydelse, der kan være politisk motiveret«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu