ANNONCE

Aviser om Pia: Respekt til en politisk ener

8. august 2012 06:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Aviser om Pia: Respekt til en politisk ener
Billede mangler

Nyheden om Pia Kjærsgaards afgang som formand for Dansk Folkeparti kom uventet tirsdag aften for det meste af mediebranchen. Dog ikke for Berlingske, der kom først med historien.
I onsdagens udgave siger avisen “farvel til en politisk ener” og mener, at partiet med Kjærsgaard i spidsen “har skrevet politisk historie både nationalt og internationalt ved at bringe udlændingedebatten frem i allerforreste række på den politiske agenda”.
Samtidig står det ifølge lederskribenten klart, at Kristian Thulesen Dahl får “en kæmpe arv at løfte som ny frontfigur for partiet”.
– Han har ikke med sig den evne til at tale med hjertet, som Pia Kjærsgaard perfektionerede, lyder det i lederen.
Politiken.dk noterer sig under overskriften “Kjærsgaards talent havde været en bedre sag værdig”, at det er en af “landets dygtigste politikere, der nu går på deltid og flexjob”.
Men hvis man med afgangen tror, at man har hørte det sidste til Kjærsgaard, nu hvor hun bliver værdipolitisk ordfører, så tror man forkert, mener avisen:
– I den rolle vil Pia Kjærsgaard være på hjemmebane. Hun forlader ikke dansk politik – men hovedrollen i det parti, som hun selv har skabt, og hvis ånd og sjæl hun er.
Det er ingen hemmelighed, at Politiken som oftest er rygende uenige med Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard. Alligevel får hun pæne ord med på vejen:
– Pia Kjærsgaard fortjener den respekt, vi skylder en fuldblodspolitiker, hvis engagement og talent ingen kan tage fra hende. Heller ikke os, der er mest uenige med hende.
Nyheden om Pia Kjærsgaards farvel til formandsposten kom så sent tirsdag, at ikke alle aviser nåede at få historien med i onsdagen udgaver.
Det gælder dog ikke BT, der har Kjærsgaard på forsiden, men hvis leder “Det logiske farvel” trods en titel, der kunne pege i retningen formandsskiftet, handler om Thomas Sørensens farvel til fodboldlandsholdet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu