Azarenka blev den upopulære vinder

26. januar 2013 12:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Azarenka blev den upopulære vinder
Billede mangler

Hviderusseren fik publikum mod sig, da hun vandt Australian Open efter finale-sejr i tre sæt over Li Na.

 

I Melbourne viste hun sig for stærk for en stærkt skadet Li Na og vandt finalen i Australian Open med sætcifrene 4-6, 6-4, 6-3.

Azarenka brød ud i vindergråd, da hun kunne fejre sejren. Men hun havde også været oppe mod både stærk kinesisk modstand og en talstærkt publikum det meste af finalen.

Sympatien og jubelråbene væltede ned over Li Na, der  flere gange vred om på sin ankel, men alligevel kæmpede videre.

Verdensetteren havde indledningsvis store problemer med sin serv tidligt i første sæt. Langsomt fandt hviderusseren dog den rette afstand på sine grundslag, men det var for sent til at forhindre, at La Ni kunne tage første sæt med de fortjente cifre 6-4.

Li Na faldt om ved stillingen 2-3 i andet sæt og fik længe behandling i en forvreden ankel. Hun kom dog tilbage på banen. Skaden så dog ud til at påvirke kineseren, der ikke kunne holde en genantændt Victoria Azarenka fra at vinde andet sæt med 6-4 efter 58 minutters spil.

Men Li Na havde ikke tænkt sig at lade en smertende ankel forhindre hende i at spille en Grand Slam-finale til ende. Med et servees bragte hun sig foran 2-1 i tredje og afgørende sæt, og den hviderussiske verdensetter begyndte pludselig at se bekymret ud.

Azarenka fik stor kritik for at tage en pause til lægebehandling på et kritisk tidspunkt under semifinale-sejren over amerikanske Sloane Stephens. Men det afholdt ikke Victoria Azarenka fra at forlade Rod Laver Arena i tredje og afgørende sæt, da hun var bagud mod Li Na.

Li Na sad selv tilbage ved banen og kunne i mellemtiden betragte et storslået fyrværkeri på Melbournes aftenhimmel. På banen kom der også gang i eksplosionerne. Desværre gik det igen ud over Li Na, der kort efter pausen igen vred om på anklen og faldt baglæns og slog hovedet i det blå underlag.

Kineseren viste dog igen stort mod og kom faktisk tilbag og havde en breakbold-mulighed for at bringe sig foran 3-1 ved stillingen 40-30. Men Azarenka svarede hårdt igen og udlignede til 2-2, inden hun igen brød og servede sig til føring på 4-2.

I den afgørende fase var Li Na hårdt presset i sin egen serv, men hun formåede alligevel at hænge på til stillingen 3-4 i det afgørende sæt. Men Azarenka var fro stærk for en skadet Li Na, og hun kunne sætte sig endnu tungere på verdensranglistens førsteplads.

Herrernes verdensrangliste trones af Novak Djokovic, der søndag spiller finale mod Andy Murray. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu