Azarenka: Fantastisk finale-sejr

17. februar 2013 20:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Azarenka: Fantastisk finale-sejr
Billede mangler

Mandag mister Victoria Azarenka verdensranglistens førsteplads til Serena Williams.

Men da duoen i går duellerede i finalen ved WTA-tennisturneringen Qatar Total Open i Doha, satte den 23-årige hviderusser sin otte år ældre amerikanske rival på plads.

Således vandt Victora Azarenka 7-6, 2-6, 6-3.

– Jeg er meget glad. Sejren er fantastisk. Men publikum bakkede mig også optimalt op. Jeg elsker at spille her i Qatar. Alle er søde og rare, og banerne er i verdensklasse, sagde Victoria Azarenka.

Undervejs i den knap tre timer lange og dramatiske finale lavede Serena Williams ikke færre end 51 vinderslag mod Victoria Azarenkas blot 30. Til gengæld blev Azarenka kun noteret for 27 uprovokerede fejl, som Williams lavede 48 af.

– Det så sort ud for mig, da jeg efter at have tabt andet sæt kom bagud 0-30 i egen serv. Men i stedet for at give op, fightede jeg det bedste jeg har lært. Og heldigvis gav det gevinst, sagde Victoria Azarenka.

Det var andet år i træk, at Victoria Azarenka vandt Qatar Total Open.

Men før finalen var der ikke mange, der forventede, at hun ville erobre førstepræmien på intet mindre end 426.000 US-dollars (ca. 2,8 mio. kroner).

I sine tidligere 12 opgør mod Serena Williams, havde hviderusseren – i Miami 2009 – nemlig kun vundet en enkelt gang.

– Azarenka fortjener ros. Hun spillede fremragende, siger den tidligere danske topspiller og nuværende TV3 Sport-kommentator, Tine Scheuer-Larsen, og tilføjer:

– Men jeg er lidt overrasket over resultatet. Serena havde før finalen spillet en række gode kampe. Desværre for hende servede hun ikke så godt som for eksempel i semifinalen mod Maria Sharapova. Det blev udslagsgivende.

Kampen vil ikke mindst blive husket for den skarpe rivalisering mellem duellanterne.

Serena Williams brokkede sig flere gange til den græske dommer, Eva Asderaki, over, at Victoria Azarenka trak tiden mellem sine server. Utilfredsheden resulterede blandt andet i, at Serena Williams en enkelt gang så ud til at returnere en bold med vilje mod kroppen af sin modstander.

– Om det forholder sig sådan, ved jeg ikke. Men det så grangiveligt sådan ud. Det viser, at der ikke kun var hæder og ære på spil, men også hjerteblod, siger Tine Scheuer-Larsen.

Begge spillere skal i aktion i den kommende uge ved Dubai Duty Free Championships i De Forenede Arabiske Emirater. Også her er de seedet til at møde hinanden i finalen. Hvis dette sker, generobrer Victoria Azarenka med sejr verdensranglistens førsteplads.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu