B.T.-redaktør: Hysterisk hykleri

29. januar 2012 11:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
B.T.-redaktør: Hysterisk hykleri
Billede mangler

Det er udtryk for hykleri at gøre det her til en sag.

 

Sådan siger B.T.’s chefredaktør Olav Skaaning Andersen til TV2-programmet Presseloge som reaktion på Nyhedsbureauet Newspaqs og Politikens historier om avisens fortrolige mails om Helle Thorning-Schmidts mands skattesag til Skat København.
“Det er endnu et udtryk for Politikens hysteriske interesse for denne sag og B.T.,” siger Skaaning Andersen i Presselogen om Politikens videreudvikling af historien. Her fik avisen en professor i strafferet til at vurdere, hvorvidt B.T.’s metoder vil være en overtrædelse af straffeloven. Det vurderede professoren det i øvrigt til at være tæt på at være.
“Vores journalist har henvendt sig til en medarbejder i Skat i en fortrolig sag. Det er hykleri at gøre det her til en sag. Vi har gået efter procesoplysninger i denne sag, og det af almen interesse at finde ud af, hvordan denne sag er foregået,” siger Olav Skaaning Andersen.
Chefredkatøren brokker sig samtidig over ikke at være blevet hørt i sagen; at hverken Nyhedsbureauet Newspaq eller Politiken har været nidkære nok i forhold til at få hans kommentar.
“Jeg har ikke fået nogen besked om at ringe tilbage, så det er udover det også dårlig journalistik,” siger Olav Skaaning Andersen i TV2-programmet.
B.T.’s nyhedschef Simon Andersen skrev til en for ham ukendt medarbejder i Skat: “Kære (fornavn) – Jeg interesserer mig for nogle forhold vedr. behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag, er det noget du i al fortrolighed kan hjælpe med?,”
Læs de oprindelige historier her:Skat advarer ansatte efter B.T.-henvendelseProfessor: B.T.-chefens mail til Skat er “meget tæt på strafbart”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu