ANNONCE

B.T.: Vi gør det rigtige i skattesagen

29. januar 2012 14:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
B.T.: Vi gør det rigtige i skattesagen
Billede mangler

Det irriterer B.T.’s ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, at en historie om hans avis’ arbejdsmetoder er sluppet løs.
“Jeg synes ikke, det er en stor historie. Der, der bliver lagt op til her, er det, man gør i alle mulige andre sammenhænge,” siger Olav Skaaning Andersen om den mail, hans nyhedschef, Simon Andersen, sendte til en menig medarbejder hos Skat København, til Newspaq.
Her fiskede Simon Andersen med ordene “Kære (fornavn) – Jeg interesserer mig for nogle forhold vedr. behandlingen af Stephen Kinnocks skattesag, er det noget du i al fortrolighed kan hjælpe med?,” efter nye hemmeligheder i skattesagen.
Og det mener Olav Skaaning Andersen ikke er dårlig, men god journalistik.
“Hver dag foregår der en kontrol og efterprøvning i alle historier, og gør vi ikke det, tager vi ikke vores opgave alvorligt,” siger han og fortsætter:
“I det her tilfælde handler det om at efterprøve oplysninger i Stephen Kinnocks skattesag. Der er ikke noget, der er særligt ved det.”
I forhold til mailens indhold og ordlyd, hvor nyhedschefen uden overhovedet at kende personen i Skat, bramfrit beder vedkommende om at overtræde landets love ved at udlevere nogle dokumenter i fortrolighed, mener Olav Skaaning Andersen også, at kritikken er forfejlet.
“Den er en fin nok (mailen, red.); stille og rolig tiltaleform,” siger chefredaktøren.
Han synes i stedet, at Politiken har et problem i forhold til historien.
“Det handler mere om, at de har ondt et vist sted, fordi B.T. har lavet rigtigt mange historier om skattesagen. Det har Politiken haft svært ved, og derfor griber de hver lejlighed til at motivforske det, vi har lavet,” argumenterer Olav Skaaning Andersen.
Han undrer sig samtidig over, at historien får så meget fokus.
“Jeg kan egentlig ikke forstå, at der er så stor opmærksomhed om det her. Det er fint, at vi kigger hinanden efter i sømmene, men at det bliver en så stor historie på Politikens hjemmeside, kan jeg ikke forstå.”
Men selvom han synes godt om sin nyhedschefs’ mail, mener han omvendt også, at Skat’s direktør gør det rigtige. Nemlig at advare om nyhedschefens mail.
“Erling Andersen agerer jo, som Erling Andersen skal agere. Medierne prøver at gå ind at få oplysninger, og Erling Andersen agerer jo ganske rigtigt. Når han råber vagt i gevær, fordi nogle forsøger at få fortrolige oplysninger ud af hans folk, er det helt det rigtige at gøre,” slutter B.T.’s chefredaktør, Olav Skaaning Andersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu