ANNONCE

Undgå skattesmæk: Tjek op på disse fradrag nu

4. marts 2020 03:35 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Årsopgørelsen står for døren, og har du mindst 12 kilometer på arbejde, så er du berettiget til fradrag - uanset om du kører på ethjulet cykel eller elløbehjul.

Når årsopgørelsen lander, så skal du tjekke rubrikkerne igennem for store og små beløb, der kan være smuttet i forbifarten.

Men man leder jo ikke efter noget, man ikke ved, skal være der. Og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at du slet ikke behøver at have en bil for at være berettiget til kørselsfradrag – også kaldet befordringsfradrag.

– Transportmidlet er underordnet. Du er berettiget til fradraget, hvis du har dagligt transporterer dig mere end 24 kilometer – altså eksempelvis 12 kilometer hver vej, fortæller Per Ørtoft Jensen, som er skatteekspert hos PwC.

(Artiklen fortsætter under videoen)

For alt op til 24 kilometer får du ikke noget i fradrag – du får kun fradrag for den del af distancen, der dagligt overstiger det.

Her er satsen for 2020 på 1,96 kroner per kilometer per dag på distancer op til 120 kilometer ifølge Skatteforvaltningen.

Til gengæld er det lige meget, om du tilbagelægger kilometerne på cykel, i bus, bil eller på elløbehjul.

– Den eneste undtagelse er, at man ikke kan få befordringsfradrag, hvis man kører i firmabil, eller transporten på anden måde betales af arbejdsgiveren, siger Per Ørtoft Jensen.

I galleriet ovenfor kan du se alle de skattefradrag, du bør være opmærksom på.

Kan trække længere distance fra

Du kan også godt få fradrag for en længere distance end den korteste til arbejdspladsen.

– Det gælder, hvis en anden rute er hurtigere at tage. Hvis du skal køre igennem byen, så er det typisk i lige linje kortere end at tage en ringvej uden om byen, men efter trafikforholdene kan det være hurtigere, siger Per Ørtoft Jensen.

Du kan også få fradrag, selv om du ikke selv har udgifter til selv kørslen.

– Hvis du kører med din kollega, og det er hans bil, så kan du også få fradrag for distancen – selv om du ikke reelt har omkostningerne, fortæller Peter Seeberg, som er skatteekspert hos Dansk Revision.

Derudover skal du vide, at du kun får fradrag for de dage, du rent faktisk har transporteret dig. Det vil sige, at du ikke bare kan bruge et gennemsnitligt antal af arbejdsdage.

– Hvis du kører fire dage om uge og så har en hjemmearbejdsdag, så får du kun fradraget for de fire dage. Bevæger du dig omvendt længere til et kursussted en dag, kan du få fradrag for den længere distance, siger Peter Seeberg.

Du skal selv holde øje med og notere, hvor lang din daglige transport rent faktisk er.

Rammer sjældent helt rigtigt

Hvis du har betalt for lidt i skat, får du med din årsopgørelse et beløb udstukket, du skal betale tilbage til staten.

Der kan være flere grunde til, at du har betalt for lidt, eller for meget, i skat i løbet af et år, men grundlæggende er det sådan, at Skat sjældent rammer 100% rigtigt med årsopgørelsen.

Den gode nyhed i den henseende er, at det er langt de fleste, der får penge tilbage i skat.

Hvis du skal betale penge tilbage i skat, er fristen for at slippe for procenttillæg på smækket den 1. juli 2020.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu