Baby dør af E. coli: Hospital tier om dødeligt udbrud

17. november 2016 18:37 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Padraig Henry døde af en E. coli-infektion efter en operation, da hospitalet ikke havde fortalt forældrene om bakterieudbruddet.

Baby dør af E. coli: Hospital tier om dødeligt udbrud
Efter en tre års lang juridisk kamp undskylder hospitalet endelig til de knuste forældre. Foto: Wikipedia

En for  tidligt født baby døde af en E. coli-infektion, barnet fik under en operation. Fra hospitalets side var man bekendt med, at der var problemer med den dødelige bakterie. Men barnets forældre fik intet at vide. Det skriver Daily Mail.

Padraig Henry blev indlagt på Alder Hey Children’s Hospital i Liverpool for at få opereret sin tarm. Lægerne vidste, at hospitalet kæmpede mod et udbrud af den farlige bakterie. Alligevel undlod de at fortælle forældrene, 44-årige Colin Henry og 40-årige Karen Bailey, det. I stedet blev det besluttet at gennemføre operationen.

Læger berøvede forældrene valget

Operationen gik godt, men Padraig fik kort efter en infektion med E. coli. En lang liste af fejl gjorde, at lægerne ikke kunne se, at han var inficeret. Som konsekvens af dette blev han ikke behandlet med den rigtige antibiotika i tide. Da han endelig fik diagnosen, var det for sent, og Padraig døde to dage senere.

– Vi er dybt fortvivlet over at finde ud af, at vores søns liv blev forkortet af brølere og fejl i behandling. Hvis vi havde vidst, at hospitalet kæmpede med et E. coli-udbrud, havde vi aldrig tilladt Padraig at blive opereret den dag, siger faren Colin Henry.

Padraig blev født kun 28 uger gammel i april 2013. Han vejede sølle 1100 gram og havde brug for en operation, for at han kunne få lavet et hul i sin tarn, mens han kun var fire dage gammel. Kirurger udførte også en delt ileostomi. Det er en proces, hvor man fører tyndtarmen ud af kroppen for at gøre det nemmere at give næring og fjerne afføring.

Selvom Padraig kun fik det bedre langsomt, fik han det bedre. Og 11 uger efter sin fødsel var han rask nok til at få fjernet ileostomien. Han skulle have operationen 4. juli. På det tidspunkt var der udbrud af E. coli-bakterier på afdelingen for tidligt fødte. Det fik Padraig’s forældre bare aldrig at vide.

Fejl på fejl

Tre dage efter operationen udviklede Padraig tegn på en infektion. Der blev udtaget en prøve, men den blev væk og ikke sendt til analyse. Da barnet ikke reagerede på antibiotika den næste dag, blev der foretaget flere undersøgelser. Men disse endte heller ikke på laboratoriet.

Efter at en anbefalet ændring i antibiotika ikke blev implementeret, fik Padraig til sidst, 10. juli, den rigtige behandling mod E. coli. Men det var for sent, og han døde to dage senere.

Efter en tre års lang juridisk kamp udsendte hospitalet tirsdag en undskyldning til forældrene, der nu bor i Nordirland. De har også fået en erstatning på 151.000 kroner.

– Hospitalet har fejlet i dens pligter af behandling, og familien er fast besluttet på, at lektien skal læres, så andre ikke skal lide samme tragedie, siger Christian Beadell, der er specialist i klinisk forsømmelse.

– Lektien er blevet lært, så vi kan sørge for, at det ikke vil ske igen, siger hospitalet, der undskylder overfor familien.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu