Babyer og småbørn får farlige sovepiller

30. marts 2012 09:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Babyer og småbørn får farlige sovepiller
Billede mangler

Stik mod Sundhedsstyrelsens anbefalinger fik i alt 2.274 babyer og småbørn samlet 23.000 sovepiller i 2010.
“Det er et meget højt antal, som man må og skal gøre noget ved med det samme, for børn skal ikke have sovemedicin. Men tallene er udtryk for, at børns dårlige søvnvaner – og deraf følgende søvnproblemer – lige nu er et kæmpe problem i familierne,” siger børnelæge Vibeke Manniche til metroXpress.
Praktiserende læger og Sundhedsstyrelsen vil nu til bunds i sagen og finde årsagen til, at der bliver udskrevet så mange recepter.
“Raske børn skal ikke have sovemedicin, og er det et længerevarende forbrug, er det stærkt problematisk,” siger han til metroXpress.
Børnelægen Vibeke Manniche er dybt bekymret.
For det første viser en ny amerikansk undersøgelse, at et højt forbrug af sovemedicin øger dødeligheden med 460 procent og 300 procent for folk, der tager mindre end 18 piller om året. Men hun er også bekymret, fordi hverken læger eller forældre ved, hvor store doser børn kan tåle.
“Vi taler om børn og forældre i dyb nød, og jeg kan sagtens se forældre, der trygler og beder den praktiserende læge om hjælp, så både de og børnene kan få nattero,” siger hun til metroXpress.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu