Bäckmans håb: Forstærkning

2. april 2013 20:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bäckmans håb: Forstærkning
Billede mangler

Otte NHL-spillere samt Frederik Andersen fra AHL. Men hvor mange fra Danmarks top 9 vil landstræner Per Bäckman råde over til VM om en måned? Det er det brændende spørgsmål.

 

– Jeg er i samme situation, som jeg plejer. Det er gætterier, hvor mange af de nordamerikanske spillere, der bliver slået ud af NHL og får lov at spille VM, siger han inden aprils syv VM-testkampe.

– Lige nu har jeg de spillere, der har deltaget i de første to træningslejre, og i næste uge, hvor vi møder Rusland i Aalborg og Rødovre, disponerer jeg også over Daniel Nielsen og Julian Jakobsen fra Hamburg?Freezers, Nichlas Hardt, Jokerit, to gange Jesper Jensen fra Rögle og Karlskrona og Sebastian Dahm, Rødovre.

Mangler slutspils-spillere

Per Bäckman må indtil videre undvære Mads Christensen, Eisbären Berlin, og målmanden Simon Nielsen, Lukko, der er optaget af semifinaler i henholdsvis DEL og SM-liiga, samt spillere fra Frederikshavn White Hawks og Sønderjyske.

– Det er klart, at vi har brug for forstærkning og så mange nordamerikanske spillere som muligt, hvis vi skal have VM-succes, siger en realistisk landstræner.

– Det er mit håb, at man i Vancouver Canucks og Anaheim Ducks synes, at det er bedre for Nicklas Jensens og Frederik Andersens udvikling at spille VM end at være back-up i NHL. Det er fornemt af Nicklas at debutere for Canucks i kæde med Sedin-tvillingerne.

Finland bliver Danmarks første VM-sparringpartner og spiller i aften i Gentofte og i morgen i Odense med spillere fra den hjemlige liga og den russiske KHL med den tidligere NHL-stjerne Niklas Hagman fra Lokomotiv Yaroslavl i spidsen. En klassemodstander og en hård test.

Per Bäckman stiller med Patrick Galbraith på mål og med følgende kæder:

1. femmer: Back: Stefan Lassen og Rasmus Nielsen. Forward: Morten Poulsen, Morten Madsen og Frederik Storm.

2. femmer: Back: Mads Bødker og Philip Hersby. Forward: Kirill Starkov, Morten Green og Lasse Lassen.

3. femmer: Back: Kasper Jensen og Emil Kristensen. Forward: Kim Staal, Thor Dresler og Patrick Bjorkstrand.

Syvendeback er den unge landsholdsdebutant fra Herning Blue Fox, Bjørn Uldall, og fjerdekæden tæller Felix Scheel, Olafur Gunnarsson og Nicklas Carlsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu