Både store bededag, skærtorsdag og anden pinsedag er i spil i trepartsforhandlingerne

9. maj 2012 09:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Både store bededag, skærtorsdag og anden pinsedag er i spil i trepartsforhandlingerne
Billede mangler

Danskerne risikerer at skulle droppe ti helligdage – udover store bededag er 2. pinsedag og skærtorsdag i fare ved trepartsforhandlingerne.
 
Når regeringen og arbejdsmarkedets parter sætter sig til forhandlingsbordet ved trepartsforhandlingerne, så er det ikke kun store bededag, der er i fare for danske lønmodtagere.
 
Også en af de to helligdage 2. pinsedag og skærtorsdag risikerer at blive en regulær arbejdsdag.
 
Det skriver Berlingske, der erfarer, at topministre og forhandlere fra FTF og LO-fagbevægelsen har bragt muligheden for at afskaffe ikke bare en, men to helligdage i spil.
Fordelen er, at alle – fra den timelønnede til chefen – skal bidrage med ekstra arbejde. Timelønnede får dog løn for ekstraarbejdet. Og fagbevægelsen slipper dermed for at skulle have modellen med de ekstra helligdage stemt hjem ved overenskomstfornyelser.
Hos Dansk Sygeplejeråd siger formand Grete Christensen dog, at afskaffelsen af helligdage er en dårlig ide lige nu, hvor ledigheden er høj.
– Jeg vil ikke bede mine medlemmer om at arbejde mere, når deres kolleger fyres. Så det første, vi skal blive enige om ved trepartsforhandlingerne er, hvornår der er brug for øget arbejdskraft. Diskussionen om to helligdage eller en anden model må vi tage bagefter, siger hun til Berlingske.
HK-formand Kim Simonsen vil ikke frede helligdagene ved trepartsforhandlingerne. Men han er ikke begejstret for udsigten til at fjerne to.
– Hvis en helligdag er besværlig, så er to helligdage dobbelt besværlige, når vi ikke kan se, hvad vi får for det. Jeg vil gerne opfordre til, at regeringen nu kommer i gang med de trepartsforhandlinger, siger han til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu