ANNONCE

Badesø fyldt med lorte-bakterier

11. august 2020 09:47 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er målt et uhørt højt antal bakterier i søen.

Vand med mindre end 100 colibakterier per 100 milliliter anses for velegnet til badning, mens vand med mere end 1000 anses for uegnet.

I en badesø er der målt 9800 per 100 milliliter.

Nu er den lukket for badegæster.

Det skriver Ringsted Kommune på sin hjemmeside.

Seneste badevandsanalyse har vist et så højt antal colibakterier at badning midlertidigt må sættes på pause i Hvidsø, indtil kommunen har resultater fra flere prøver.

Der er blevet sat “Badning forbudt” skilt op på informationstavlen ved Hvidsø. Søen er et af Ringsted Kommunes badesteder, og vi fører derfor løbende tilsyn med badevandskvaliteten.

Med så højt et tal på 9800 colibakterier på 100 milliliter, anbefaler Styrelsen for patientsikkerhed at forbyde badning i søen indtil videre.

“Undlad derfor at bade og at lade børn og dyr lege i søen og indtage vandet herfra. Det kan give gener, som for eksempel opkast og dårlig mave”, skriver Ringsted Kommune.

E. coli bruges som indikatororganisme for forurening med afføring. Vand med højt indhold af colibakterier vil ofte indeholde væsentlige mængder spildevand. Å

Årsagen til det høje indhold af colibakterier i prøven er dog endnu ukendt.

Fakta

Hvad er E.coli?

E. coli er et fællesnavn på en gruppe bakterier, som normalt forekommer i tarmen hos mennesket. Bakterierne er nyttige i fordøjelsesprocessen, og bidrager endvidere til at sygdomsfremkaldende bakterier ikke formerer sig i tarmsystemet. Men over tid er der blevet dannet nogle varianter af E. coli med sygdomsfremkaldende egenskaber, de såkaldte tarmpatogene E. coli-varianter. Det er disse undergrupper af E. coli, som kan føre til svære diarré-gener.

  • Bakterien Escherichia coli (E. coli) findes i afføringen hos mennesker, hvor den normalt ikke udgør nogen fare (kaldes i fagsprog “apatogen”)
  • Der findes dog nogle undergrupper af E. coli, som kan være sygdomsfremkaldende (dvs. “patogene”)
  • Antibiotika skal sædvanligvis ikke anvendes, og vil ofte blot forværre forløbet
  • Det vigtigste element i behandlingen er at erstatte væsketabet med rigelig væskeindtag

Kilde: Sundhed.dk

“Vi har på nuværende tidspunkt ikke mistanke om, at der skulle være tale om et uheld med spildevandsudledning”, skriver kommunen.

Ringsted Kommune har iværksat nye prøvetagninger og forventer at modtage resultatet onsdag og vil informere om det, når vandet igen er til at bade i, desuden vil ”Badning forbudt”- skiltet ved badesøen blive taget ned.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu