Badmintonstjerner i strid med forbund

11. marts 2013 18:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Badmintonstjerner i strid med forbund
Billede mangler

Mens der stadig jubles over Tine Bauns sejr i All England-turneringen, er der ballade i kulissen i dansk badminton.

Flere af sportens største stjerner er involveret i en strid med forbundet, Badminton Danmark. Ifølge TV 2 Sporten kan herredoublen Carsten Mogensen og Mathias Boe, mixeddoublen Christinna Pedersen og Joachim Fischer samt den tidligere verdensmester Kamilla Juhl meget snart være fortid på det danske landshold.

Stridens kerne er en lukrativ holdturnering i Indien i slutningen af juni. De fem spillere vil gerne deltage, men forbundet siger nej. Turneringen kolliderer med træningen frem mod VM til august måned, fordi spillerne først kommer hjem tre uger inden VM.

– Carsten og Mathias har fremført deres ønsker overfor os, og vi har overfor dem fremført, hvordan vi synes, at situationen er. Så har vi også drøftet, hvad der kunne ske i tilfælde af, at man insisterer på deltagelsen i Indien fandt sted. En del af den proces er, at når vi ikke er enige, så er der regler i vores kollektive spilleraftale, som gør, at vi tager processen videre i mere formelle former. Og indtil den proces er kørt, har jeg ikke yderligere kommentarer, siger sportschef Finn Trærup-Hansen til TV 2 Sporten.

Hvis parterne ikke bliver enige, vil det betyde et farvel til forbundstræningen for Danmarks fem bedste spillere. Ifølge TV 2 Sporten vil en udelukkelse af de fem spillere betyde, at de ikke kan deltage i VM for hold eller i det individuelle VM, da det er det nationale forbund, der udtager spillere.

Inden afrejse til sidste uges All England skrev herredoublen dette på dets Facebook-profil:

– Sidste træning før All England, og måske den sidste træning nogensinde på det nationale træningscenter, er overstået.

Herredoublen vandt OL-sølv i London i sommer, mens mixeddoublen vandt bronze.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu