ANNONCE

Bageri fuld af af skadedyr koster dyrt

4. september 2019 15:35 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Aarhus Bageri har fået en stor bøde og en sur smiley efter flere anmærkninger fra Fødevarestyrelsen.

Det var vist meget fornuftigt, at Fødevarestyrelsen besøgte Aarhus Bageri på hjørnet af Ny Munkegade i Aarhus til et kontrolbesøg.

Her kunne styrelsen konstatere, at der var problemer med mange ting i butikken. Værst af alt var fundet af skadedyr i tørvarer i forretningen.

Det kom til at koste dyrt for bageren. Det skriver Aarhus Update.

Kagerester

Aarhus Bageri fik ved kontrolbesøget en bøde på 10.000 kroner, fordi bageriet ikke har fulgt op forbuddet om at håndtere fødevarer fra det forrige kontrolbesøg, fremgår det af kontrolrapporten.

Fødevarekontrollen kunne nemlig påvise, at bageren fortsat producerede og håndterede fødevarer i bageriets lokaler, på trods af at de har fået et forbud mod det.

I bageriet blev der under kontrolbesøget fundet smeltet chokolade, rørt mørdejslignende masse, rørkedel med rester af frisk trøffelmasse, rester af nøddeflager og trøffelmasse.

Lavet trøfler

I baglokalerne blev der blandt andet også fundet sukker, hele æg, stødt melis, mel og meget mere, som bruges til at bage med.

Virksomheden selv, har i kontrolrapporten udtalt, at det eneste de har fremstillet selv er trøfler, som blev formet i butikken. Alle andre kager var købt i en anden butik.

Aarhus Bageren solgte desuden napoleonshatte, træstammer, trøfler, nøddetærter og snitter under besøget, men der kunne kun fremvises fakturaer for køb af brød og wienerbrød.

Det blev påbudt bageriet at destruere de kager, bageriet selv havde lavet, som blev gjort, selv om det ifølge virksomheden var noget pjat.

Flere insekter

I bageriet fandt Fødevarestyrelsen ikke bare tegn på, at der blev fremstillet kager. De fandt noget, der var meget værre.

Spande fulde af forskellige meltyper, sukker og sesam var fulde af insekter som møl, edderkopper og myrer.

Desuden var rengøring i lokalet mere end mangelfuld med spindelvæv omkring inventar og på vægge. På væggen ved bageriets fryser blev der fundet flere fuglefjer.

Artiklen fortsætter under videoen 

Flere af maskinerne i lokalet havde rust, mens en kagerulle var fugtskadet. Dele af gulvet var ikke vaskbart, fordi det fremstod som beton.

Kommentaren fra ejeren var dog, at gulvet var vedligeholdt, der var lagt nye fliser og maskinerne var blevet malet.

Forkert kontrolrapport

Aarhus Bageri får også en bøde yderligere.

2000 kroner for ikke at have hængt den seneste kontrolrapport op, så den var frit tilgængelige for kunder i butikken.

Virksomheden havde hængt en kontrolrapport fra februar 2019, som var mere positiv end den seneste.

Desuden får virksomheden to gebyrbelagte kontrolbesøg, fordi de har fået anmærkninger for overtrædelse af fødevarelovningen på mindst tre af de seneste kontrolbesøg.

Aarhus Update har kontaktet ejeren Alparslan Bozkurt, der ikke vil kommentere sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu