Bagland: Radikale handler direkte i modstrid med partiprogram

14. april 2013 09:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bagland: Radikale handler direkte i modstrid med partiprogram
Billede mangler

Regeringens forslag til en ny offentlighedslov splitter de Radikale. Mens folketingsgruppen bakker en ny lov op, har Hovedstadens Radikale Venstre lørdag vedtaget en resolution, der tager afstand fra loven og den radikale opbakning til ændringerne.

 

»Hovedstadens Radikale Venstre beklager, at den radikale folketingsgruppe, inklusiv de valgte fra hovedstaden, støtter forslaget til en ny offentlighedslov. Forslaget til den ny lov går ikke bare imod basale demokratiske principper, men er også direkte i modstrid med partiets politik, som den er vedtaget på landsmødet 2012,« lyder det i resolutionen.

Pernille Boye Koch (R), der netop er valgt som radikal folketingskandidat i hovedstaden, udbyggede kritikken lørdag aften i Deadline på DR2.

»Der er en masse dokumenter, som vi nu kan få indsigt i, men som efter de nye bestemmelser bliver hemmeligholdt,« sagde hun og nævnte Tamil-sagen som eksempel på en sag, der ikke ville være kommet frem med de nye bestemmelser.

»Vi håber og tror, at vi blandt andet med denne resolution kan rykke ved nogle af de steder, hvor der sker indskrænkninger,« sagde Pernille Boye Koch i Deadline.

Det er ikke kun de københavnske radikale, der kæmper mod en ny offentlighedslov. Politiken skrev torsdag, at mindst 19 medlemmer af partiets hovedbestyrelse deltager i en underskriftsindsamling mod loven.

I Folketinget støtter Venstre og Konservative regeringens forslag til ny offentlighedslov, mens Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance siger nej. Lovforslaget bliver behandlet i disse måneder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu