Bagland sender skarp protest mod Vestager

3. marts 2013 18:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bagland sender skarp protest mod Vestager
Billede mangler

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) møder kritik fra sit bagland, efter at hun søndag beskyldte lærerne for at »skabe myter« om regeringens udspil til en folkeskolereform.

 

I et åbent brev til partiets folketingsgruppe protesterer fire medlemmer af Det Radikale Venstres »Dialogforum for uddannelse og forskning« imod Vestagers angreb på lærerne og stiller spørgsmålstegn ved partiets støtte til den foreslåede folkeskolereform, som de betegner som »ude af trit med både forskningen og partiets traditionelle værdier«.

»Det har aldrig tidligere været radikal politik at ignorere eller tilsidesætte anerkendt forskning på uddannelsesområdet, men det gør vi tilsyneladende gerne nu, hvor forskningen ellers klart viser, at flere timer ikke i sig selv giver bedre indlæring i folkeskolen,« siger byrådsmedlem i Høje-Taastrup, Michael Blem Clausen (R), der er en af fire underskrivere af det åbne brev.

Michael Blem Clausen mener, at, at mindre forberedelsestid vil være direkte skadeligt for læringsmiljøet og »ramme de svageste elever, der har brug for mere individuelt tilrettelagt undervisning«.

»Det er trist, at Det Radikale Venstre nu tilsyneladende støtter så helhjertet op bag en forkert skolepolitik, at vores politiske leder er villig til at torpedere hele den danske model for at tvinge en dårlig politik igennem,« siger han i en skriftlig meddelelse.

»Dialogforum for uddannelse og forskning« blev nedsat i december for at formidle baglandets holdninger til den forestående folkeskolereform.

Men der er ikke blevet lyttet hos partitoppen, konstaterer Michael Blem Clausen.

»På de indre linjer er vi mange, der længe har kæmpet for at få fornuften tilbage i den radikale skolepolitik, både lærere, læreruddannere og aftagere, ja rigtig mange af de aktive radikale, der rent faktisk ved noget om området. Desværre er det ikke blevet lyttet hos partitoppen, og med Margrethes angreb på lærerne i dag kan kritikken ikke længere holdes internt,« siger han.

De øvrige tre underskrivere af det åbne brev er Jeppe Trolle, Mie Kjær og Rune Christiansen, alle lærere og medlemmer af »Dialogforum for uddannelse og forskning«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu