Bahrainsk medie: Al-Khawaja tilset af dansker

10. april 2012 19:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bahrainsk medie: Al-Khawaja tilset af dansker
Billede mangler

En dansk læge er sammen med en udenlandsk kollega blevet fløjet til Bahrain for at tilse den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja, skriver nyhedsbureauet Bahrain News Agency.
Bureauet fortæller, at de to internationale eksperter har besøgt den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja i to hele dage på militærhospitalet Bahrain, hvor han er indlagt.
Her har de efter sigende konstateret, at den danske statsborger, der nu har sultestrejket i mere end to måneder, har det godt.
Han lider af vægttab på grund af sultestrejken, men ellers skulle hans nuværende tilstand være god.
De konstaterede, at han hverken havde dobbeltsyn, oplevede svimmelhed eller talte usammenhængende. Grundige undersøgelser af Abdulhadi al-Khawaja viste tilsyneladende kun problemer med leveren.
Ud over hospitalet har de to internationale eksperter besøgt fængslet, hvor de har haft mulighed for at tale med flere fanger fra Abdulhadi al-Khawaja celle samt fængslets læge.
Nyhedbureauet beretter, at de to eksperter til slut er mødtes med en dansk repræsentant ved den danske ambassade i Saudi Arabien.
EU har tidligere lagt pres på Bahrain for at få en dansk læge ind i fængslet.
Helle Thorning-Schmidt er også gået ind i sagen, og hun fortalte tidligere i dag, at hun nu har et sendt et brev direkte til Bahrains konge og til landets premierminister for at få løsladt Abdulhadi al-Khawaja.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu