ANNONCE

Bakteriebombe

25. juni 2020 13:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Meloner er mere udsat for eksplosiv bakterievækst end andre frugter. Du bør derfor tænke meget over hvordan du behandler dem.

Vandmeloner er lækre – specielt her i sommervarmen.

Men elsker du også det røde saftige kød fra en vandmelon, så skal du nok lige læse videre i denne artikel. For din vandmelon kan nemlig udvikle sig til den rene bakteriebombe, hvis du ikke passer på.

Det skriver den norske madside godt.no, der er et samarbejde mellem de store norske aviser VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Der, hvor risikoen for bakterieudvikling er størst, er i forbindelse med opbevaring af vandmelonen. Det er nemlig ikke ligegyldigt, om den ligger i køleskab eller uden for køleskab – afhængigt af om den er hel eller skåret op.

– En hel melon lagres ved stuetemperatur til den er moden. Hvis den allerede er moden vil holdbarheden forlænges i køleskabet, forklarer Trond Møretrø, forsker ved matforskningsinstituttet Nofima, til mediet.

Anderledes forholder det sig, hvis du allerede er begyndt at skære i din vandmelon.

– Når melonen er skåret op kan der overføres bakterier til melonkødet og de bakterier vokser. Derfor er det vigtigt at opbevare opskåret melon i køleskabet for at begrænse bakterievæksten, siger Trond Møretrø.

Husk at vaske

Som det er med al frugt: Inden du skærer i den eller begynder at spise af den skal du huske god hygiejne.

Det betyder, at frugten skal vaskes inden du bruger den elle spiser den.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu