ANNONCE

Bakteriedræber: Derfor er æblecidereddike godt

14. marts 2020 21:53 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Æblecidereddike har flere sundhedsmæssige fordele, som du drage nytte af.

Det er ikke kun i dressing, at æblecidereddike er formidabelt.

Den syrlige væske har også flere videnskabeligt beviste fordele for din sundhed, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet kan du læse om nogle af fordelene.

Fermenterede æbler

Det er ikke sikkert, at man er bekendt med æblecidereddike, hvis ikke det er en del af de opskrifter, som man selv udfører i køkkenet. Æblecidereddike er nemlig oftest et remedie, som bliver benyttet i madlavningen.

Men det kan være, at man bør se på æblecidereddike med andre øjne.

Æblecidereddike er lavet på knuste æbler, der får tilføjet gær, som fermenterer frugtsukkkeret og gør massen til alkohol. Derefter tilføjes bakterier, der fermenterer alkoholen yderligere, så det bliver til eddikesyre.

Dræber bakterier

I mange år er æblecidereddike blevet brugt til at desinficere sår eller infektioner.

Æblecidereddike fungerer nemlig bakteriedræbende. Eddike generelt kan være med til at nedbryde patogene – altså sygdomsfremkaldende – bakterier.

Det er blevet synliggjort i noget af det, som eddiker særligt bliver brugt til, nemlig at konservere madvarer. Her har det vist sig, at æblecidereddike sørger for, at bakterier som eksempelvis E.coli ikke opstår i madvarer.

I galleriet ovenfor kan du få andre bud på, hvad æblecidereddike ellers formår.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu