ANNONCE

Balkan-veteraner begår hyppigst selvmord

19. januar 2012 09:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Balkan-veteraner begår hyppigst selvmord
Billede mangler

Fra 1990 til 2009 begik 41 ud af 26.000 hjemvendte danske soldater selvmord.
Dermed har hjemvendte soldater med en enkelt undtagelse en lige så høj selvmordsrate som resten af befolkningen, skriver Berlingske.
Af de 41 stammede 18 nemlig fra de første tre hold soldater, som blev sendt til Balkan mellem 1993 og 1995 i forbindelse med den jugoslaviske borgerkrig.
Tallene stammer fra den første store undersøgelse af selvmord og årsagerne bag blandt veteraner, som Center for Selvmordsforskning har gennemført i samarbejde med Forsvarets Sundhedstjeneste.
Blandt de hyppigste selvmordsårsager er soldaternes konfrontation med døde, sårede eller magtløsheden i forhold til at gribe ind over for overgreb mod civile. Desuden er dårlige hjemvendelsesprogrammer og stofmisbrug blandt hovedårsagerne.
Når danske soldater fremover sendes ind i konfliktområder, skal de da også have et solidt mandat i ryggen til at gribe ind over for overgreb mod civile, siger forsvarsminister Nick Hækkerup til Berlingske.
“Det kræver, at vi tænker os om, inden vi sender soldater ud. Men vi har også set FN-missioner med et robust mandat, eksempelvis i Libyen sidste år,” siger Nick Hækkerup til Berlingske.
Kilde: Berlingske

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu