Balletdanser indrømmer syreangreb på balletchef

6. marts 2013 07:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Balletdanser indrømmer syreangreb på balletchef
Billede mangler

RUSLAND: Solodanseren Pavel Dmitrichenko indrømmer nu, at han stod bag syreangrebet på chefen for Ruslands berømte Bolsjoj Ballet i januar i år, oplyser russisk politi ifølge Reuters.

 

Pavel Dmitrichenko blev tirsdag sammen med to andre mænd anholdt for ugerningen, og mens han skulle have indrømmet at have planlagt selve forbrydelsen, har de to andre erkendt, at de har været involveret. Den ene af dem overhældte ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax balletchef Sergei Filin med syren, mens den anden mand kørte flugtbilen væk fra Filins bolig i Moskva, hvor angrebet fandt sted.

»Mændene, som sandsynligvis beordrede og udførte forbrydelsen, P. Dmitrechenko og Yu. Zarutsky samt chaufføren A. Lipatov, erkender deres skyld og er blevet anholdt,« siger en lokal politikilde ifølge Reuters.

Pavel Dmitrichenko er blandt andet kendt for sin rolle som skurken i »Svanesøen« og for at have danset hovedpartiet i »Ivan den grusomme«.

Den 42-årige Filin, der selv er tidligere balletdanser, fik tredjegradsforbrændinger efter angrebet og har også mistet synet på sit ene øje. Forinden havde han modtaget flere trusler, og det efterfølgende angreb er gået verden rundt og har chokeret russerne samt sat fokus på det hårde miljø i en af landets øverste kulturinstitutioner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu