Bande truede bordelansatte

16. februar 2013 21:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bande truede bordelansatte
Billede mangler

Fredag aften truede medlemmer af en kendt københavnsk indvandrerbande de ansatte på tre københavnske bordeller for at få udbetalt beskyttelsespenge. Ifølge Bt.dks oplysninger afleverede medlemmerne et telefonnummer til de ansatte og krævede, at der skulle ringes op på det indenfor 24 timer. »Ellers kommer vi og smadrer det hele,« sagde de.

 

»Der var tre, og de var maskerede med bandanas, så man ikke kunne se deres ansigter. Det var ligesom en gangsterfilm. Jeg trykkede på overfaldsalarmen, og så holdt en af dem en kniv op for halsen af mig og sagde »det er alvor det her, ved I ikke, hvem vi er?«,« fortæller en ansat på et af bordellerne til Bt.dk.

Ifølge Bt.dks oplysninger er der tale om medlemmer af en forholdsvis ny indvandrerbande, LTF, (Loyal to the Family, red.), der ved 18-tiden fredag aften opsøgte tre bordeller og afleverede et telefonnummer med krav om, at der blev ringet inden for 24 timer.

»Jeg er rystet og bange. Hvis jeg havde været ansat i en forretning, havde jeg fået krisehjælp. Men jeg er nødt til at gå på arbejde igen, jeg har vagt frem til mandag. Politiet siger, vi skal slå alarm, men det er også politiet, der truer med at sigte os, selv om alt er lovligt, og vi betaler skat og moms,« siger den ansatte, der arbejder som telefondame på et af bordellerne til Bt.dk.

Hos sexarbejdernes interesseorganisation er man rystet over truslerne og kræver nu, at justitsminister Morten Bødskov (S) kommer blandt andet telefondamerne til undsætning.

»Flere sexarbejdere og telefondamer tør ikke gå til politiet. De er bange for, at de på den måde selv bliver mål for indsatsen mod »prostitutionens bagmænd«,« siger Jelena Estella fra Sexarbejdernes Interesse Organisation (SIO).

Ifølge Jelena Estella har to af de tre bordeller dog meldt truslerne til politiet.

Hos Københavns Politi bekræfter man, at der har været to episoder.

»Men vi er i gang med en efterforskning og kan ikke sige noget – vi så helst, der slet ikke blev skrevet om sagen på nuværende tidspunkt,« siger Jan Højer, central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

LTF, som ifølge Bt.dks oplysninger står bag truslerne på bordellerne, er især aktiv på det indre Nørrebro og har i den senere tid været meget aktiv og aggressiv blandt andet på tankstationer i området. Gruppen består af 15-25 medlemmer, som ifølge Bt.dks oplysninger er rekrutteret blandt folk med tillknytning til indvandrerbandemiljøet omkring Blågårds Plads på Nørrebro.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu