Bandekonflikt får politiet til at forlænge visitationszone

11. februar 2013 19:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bandekonflikt får politiet til at forlænge visitationszone
Billede mangler

Konflikten mellem bander fra københavnsområdet er blevet mere intens den seneste tid. Derfor mener Københavns Politi, at det er nødvendigt at give betjentene på gaden myndighed til at visitere i længere tid.

 

Visitationszonen i hovedstaden, der blandt andet omfatter indre Nørrebro, dele af Nordvestkvarteret og dele af Brønshøj, Husum og Tingbjerg, er allerede én gang blevet forlænget, og nu løber perioden frem til 26. februar, oplyser politiet.

De særlige områder, hvor betjente »stikprøvevis« må undersøge folks tøj og tasker, blev indført 14. januar »efter flere episoder med voldelige konfrontationer mellem forskellige sjællandske bandegrupperinger, hvorunder der blev anvendt stik, slag og skydevåben«, hedder det i pressemeddelelsen.

De to knivstikkerier fredag og i dag, mandag, viser ifølge politiinspektør Jørgen Skov, at zonen er nødvendig.

»På den baggrund har vi vurderet, at der fortsat er forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor der anvendes våben på en sådan måde, at indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd,« siger han.

Når politiet har oprettet en visitationszone i en begrænset periode, må betjente – uden at have en konkret mistanke om en lovovertrædelse – visitere folk, deres tasker og køretøjer på gaden. Dog er områderne valgt ud fra, hvor politiet har vurderet, der er en større risiko for, at banderne ramler sammen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu