Bandeleder varetægtsfængslet for grov vold

13. marts 2013 12:27 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bandeleder varetægtsfængslet for grov vold
Billede mangler

Politiet har en lille måned til at komme videre med efterforskningen af et drabsforsøg på to mænd på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter 8. februar. Her skal efterforskerne blandt andet finde frem til en 26-årigs rolle, mens han sidder varetægtsfængslet.
Retten på Frederiksberg valgte nemlig onsdag at sætte den 26-årige, som er medlem et banden »Loyal To Familia«, LTF, bag tremmer i fire uger – ikke for drabsforsøg, som han ellers også var sigtet for, men for grov vold i forbindelse med overfaldet i februar, hvor de to mænd blev slået med baseballkøller og stukket med knive.

 

Det 26-årige medlem, der ifølge tv2.dk formentlig er leder af LTF med hjemsted på indre Nørrebro, nægtede sig skyldig, da han sammen med fem andre medlemmer af banden blev fremstillet for drabsforsøget. En anklage, der kan give mellem fem og otte års fængsel.

Om de øvrige fem også bliver varetægtsfængslet, er endnu ikke kommet frem.

Sammen med ni andre blev de seks bandemedlemmer anholdt ved tirsdagens store politiaktion i København, på Vestegnen og i Nordsjælland, hvor uniformerede, kampklare betjente slog til mod og ransagede 42 adresser samtidig som et led i bekæmpelsen af den opblussende bandekonflikt. Konflikten har over de seneste måneder har kostet både liv og flere sårede.

Samtidig er tre andre medlemmer af LTF mellem 19 og 21 år ifølge tv2.dk ligeledes for en dommer på Frederiksberg med en sigtelse for afpresning. På to forskellige massageklinikker i København skal de angiveligt have afkrævet beskyttelsespenge af personalet.

Da sigtelsen blev læst op, kom det frem, at en kvindelig medarbejder på en massageklinik på Frederiksberg blev truet med en foldekniv for struben til at give chefen en besked:

»Ejeren skal ringe til dette nummer straks, ellers bliver I smadret«.

På en anden klinik på Frederiksberg fik personalet ifølge tv2.dk vist en pistol i et af LTF-medlemmernes bukselinning, mens han smed en seddel med ordene:

»Der skal ringes inden 24 timer, jeg mener det alvorligt. Ellers bliver I skudt.«

De tre nægter dog ligesom den 26-årige, at de er skyldige i sigtelsen. Retten har nedlagt navneforbud, ligesom dørene er blevet lukket, så offentligheden ikke kan være med til grundlovsforhørene.

Den 26-årige er ifølge tv2.dk tidligere dømt for dødsvold.

Tirsdag blev en 22-årig mand, som også har tilknytning til det københavnske bandemiljø, varetægtsfængslet for et drabsforsøg på Københavns Tekniske Skole i februar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu