Bandemedlem nægter drabsforsøg

13. marts 2013 10:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bandemedlem nægter drabsforsøg
Billede mangler

Et 26-årigt medlem af banden »Loyal To Familia«, LTF, nægter at have forsøgt at dræbe to mænd på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter med kølleslag og knivstik tilbage i februar.

 

Det kom frem onsdag morgen i Retten på Frederiksberg, hvor medlemmet, der ifølge tv2.dk formentlig er leder af LTF med hjemsted på indre Nørrebro, sammen med fem andre medlemmer af banden bliver fremstillet for drabsforsøg. En anklage, der kan give mellem fem og otte års fængsel.

Hvordan de øvrige fem forholder sig, er endnu ikke kommet frem.

Sammen med ni andre blev de seks bandemedlemmer anholdt ved tirsdagens store politiaktion i København, på Vestegnen og i Nordsjælland, hvor uniformerede, kampklare betjente slog til mod og ransagede 42 adresser samtidig som et led i bekæmpelsen af den opblussende bandekonflikt. Konflikten har over de seneste måneder har kostet både liv og flere sårede.

Samtidig er tre andre medlemmer af LTF mellem 19 og 21 år ifølge tv2.dk ligeledes for en dommer på Frederiksberg med en sigtelse for afpresning. På to forskellige massageklinikker i København skal de angiveligt have afkrævet beskyttelsespenge af personalet.

Da sigtelsen blev læst op, kom det frem, at en kvindelig medarbejder på en massageklinik på Frederiksberg blev truet med en foldekniv for struben til at give chefen en besked:

»Ejeren skal ringe til dette nummer straks, ellers bliver I smadret«.

På en anden klinik på Frederiksberg fik personalet ifølge tv2.dk vist en pistol i et af LTF-medlemmernes bukselinning, mens han smed en seddel med ordene:

»Der skal ringes inden 24 timer, jeg mener det alvorligt. Ellers bliver I skudt.«

De tre nægter dog ligesom den 26-årige, at de er skyldige i sigtelsen. Retten har nedlagt navneforbud, ligesom dørene er blevet lukket, så offentligheden ikke kan være med til grundlovsforhørene.

Den 26-årige er ifølge tv2.dk tidligere dømt for dødsvold.

Tirsdag blev en 22-årig mand, som også har tilknytning til det københavnske bandemiljø, varetægtsfængslet for et drabsforsøg på Københavns Tekniske Skole i februar.

I forvejen er en 19-årig mand fra »Loyal To Familia« fængslet for drabsforsøget på en ung mand, der 11. februar blev stukket adskillige gange med knive foran den tekniske skole.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu