Bandemedlem sendt på psykiatrisk hospital

19. maj 2012 16:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bandemedlem sendt på psykiatrisk hospital
Billede mangler

En 32-årig mand, som politiet sigter efter et bandeskyderi på hjørnet af Suomisvej og Vodroffsvej på Frederiksberg, blev lørdag varetægtsfængslet.
Manden, der er medlem af banden Brothas fra Mjølnerparken, er sigtet for medvirken til drabsforsøg.
Da han lørdag var i grundlovsforhør nægtede han sig skyldig, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi.
Ifølge anklager Klaus Pedersen besluttede dommeren i Københavns Dommervagt, at manden skal indlægges på et psykiatrisk hospital under varetægtsfængslingen.
– Han havde det rigtig skidt og var meget svær at afhøre. Der er ingen tvivl om, at han er syg, siger Klaus Pedersen.
Grundlovsforhøret fandt sted for lukkede døre, hvorfor det er sparsomt med detaljer om mandens forklaring.
Torsdag blev en 19-årig mand, der ligeledes er medlem af Brothas, varetægtsfængslet. De skal begge sidde fængslet indtil den 1. juni.
Bandeskyderiet fandt sted tirsdag kort før klokken 19, da der fra en bil på Vodroffsvej blev affyret 12-13 skud mod en gruppe mænd, der opholdt sig ved Svineryggen for enden af Suomisvej.
Målet for kuglerne var tilsyneladende de to brødre Abderrozak og Abdessamade Benarabe, der er centrale figurer i bandemiljøet på Blågårds Plads.
Bandelederne, der også er kendt som Store A og Lille A, holdt møde på Suomisvej med et eller flere medlemmer af grupperingen La Raza fra Valby.
Allerede dagen efter skyderiet blev en 19-årig mand fra Brothas anholdt. Han står ifølge anklageren som lejer af den udlejningsbil, der blev brugt ved skyderiet.
Den 32-årige er kommet ind i billedet, fordi politiet mener, at han har haft rådighed over bilen i den periode, hvor den har været lejet.
Han blev anholdt fredag på et hotel i Københavns Sydhavn, hvor han opholdt sig sammen med sin kæreste.
Han er også sigtet for besiddelse af 860 gram hash, som kæresten siger tilhører ham.
Rollefordelingen mellem de to mænd er foreløbig uklar. Fredag havde politiet heller ikke fundet det våben, der blev brugt ved skyderiet.
Efter at være blevet beskudt skød en af mændene fra gruppen på Suomisvej tilbage mod bilen på Vodroffsvej. Derfor retter politiets efterforskning sig i flere retninger.
– Nu har vi bilen, der blev skudt fra, og vi arbejder videre på at finde ud af, hvem der har deltaget på begge sider, siger Steffen Th. Steffensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu