Bandemedlem sigtes for drabsforsøg mod fængselsbetjent

5. juli 2016 13:29 | Af: Ritzau Fokus

En fængselsbetjent var i livsfare, efter at han blev overfaldet. Bandemedlem er nu sigtet for drabsforsøg.

Bandemedlem sigtes for drabsforsøg mod fængselsbetjent
Her blev en fængselsbetjent i sommeren 2015 overfaldet. En formodet gerningsmand er nu sigtet. Foto: Google Streetview.
Del:

Politiet har anholdt og sigtet et 22-årigt bandemedlem for drabsforsøg på en fængselsbetjent i forbindelse med et overfald på betjenten den 18. juni sidste år, skriver Københavns Politi i en meddelelse.

Den sigtede er pakistansk statsborger, men har bopæl i Danmark. Han er ifølge politiet medlem af banden Loyal to familia (LTF).

Fængselsbetjenten blev sidste sommer overfaldet med kniv og slagvåben på Enghavevej i København, da han netop havde fået fri og var på vej hjem fra arbejde.

Overfaldet i sin fritid

Betjenten havde været forbi en bagerbutik i København, da han en torsdag aften blev overfaldet af to maskerede mænd. De slog ham og stak ham ned med en kniv. Manden blev stukket mindst én gang i den ene balle.

Efter overfaldet flygtede de to mænd til en sort bil af mærket Peugeot. En tredje maskeret mand sad bag rattet, og de tre kørte væk fra gerningsstedet.

Overfaldet var ifølge politiet så groft, at betjenten var i livsfare. Politiet mener, at de var flere om overfaldet, og at de havde til hensigt at dræbe fængselsbetjenten.

– Sagen betragtes som en særdeles grov sag. Den indeholder en lang række skærpende omstændigheder, idet drabsforsøget er begået af flere gerningsmænd i forening, siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen fra Københavns Politi.

Flere anholdelser på vej

Politiet arbejder hen mod flere anholdelser i sagen.

– Den slags angreb mod Kriminalforsorgens ansatte er helt uacceptable i et velfungerende retssamfund, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Manden blev anholdt i Vestre Fængsel, hvor han afsonede en dom fra en anden sag.

Politiet fremstiller ham tirsdag i grundlovsforhør, hvor anklageren vil begære ham varetægtsfængslet. Anklageren vil begære retsmødet holdt for lukkede døre.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu