Bandemedlemmer optræder som vagtmænd

1. februar 2013 15:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bandemedlemmer optræder som vagtmænd
Billede mangler

Medlemmer af to stridende bandemiljøer i og omkring København har i nogle tilfælde optrådt som vagtmænd, der har kontrolleret og bortvist almindelige borgere.

 

Det er ifølge politiet sket ved Værebro, Høje Gladsaxe og Skovlunde, hvor borgere med ærinde i områderne enten er vist væk eller standset og kontrolleret.

– Hvis man bliver udsat for det her, så ring straks. Jo hurtigere vi får en anmeldelse, desto hurtigere kan vi få dem anholdt og retsforfulgt, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

Det er en opflammende konflikt mellem den såkaldte Værebro-gruppen og Blågårds Plads-gruppen, der har fået bandemedlemmer til at optræde som vagtmænd over for befolkningen.

En 19-årig mand blev 11. januar slået ihjel i Høje Gladsaxe, og dagen efter blev en ung mand ramt af skud i foden i Holmegårdscentret i Kokkedal. 13. januar blev en 20-årig mand ramt af skud i ryggen i Hareskovby, og politiet mener, at alle tre episoder er relateret til en konflikt mellem de to bandemiljøer.

I Kokkedal er der indført visitationszoner, hvor politiet uden videre kan tjekke alle borgere for våben. Også Københavns Vestegns Politi har indført visitationszoner, og det har medført fund af adskillige våben, blandt andet knive, gassprays, slag- og skydevåben samt ammunition.

Bent Isager-Nielsen understreger, at almindelige borgere som udgangspunkt ikke har noget at frygte, da der er tale om en konflikt mellem bander.

– De er nervøse og på vagt, men vi vil ikke finde os i den behandling af vores borgere. Det er en aldeles uacceptabel adfærd, og vi slår hårdt ned på det. Man skal som almindelig borger kunne færdes frit og trygt på Vestegnen, siger Bent Isager-Nielsen.

Bandernes aktiviteter bliver overvåget i samarbejde med andre politikredse, Rigspolitiet og den særlige bandeenhed Task Force Øst.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu