Banelandsholdet kan skabe VM-succes

20. februar 2013 09:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Banelandsholdet kan skabe VM-succes
Billede mangler

I disse dage er Danmarks bedste baneryttere samlet i Hviderusland, hvor de skal deltage i fem discipliner ved verdensmesterskaberne i banecykling.

Onsdag lægger Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach og Mathias Møller ud med 4 km holdforfølgelsesløb. En disciplin som Danmark vandt tilbage i 2009, og som man for halvandet år siden sikret sig en EM-sølvmedaljer i.

Denne gang er målet igen medaljer, men forberedelserne har ikke været optimale.

– Selve forløbet op til mesterskaberne har bestemt heller ikke været, som vi kunne ønske det. Det skabte en del problemer, at vi blev nødt til at tage til Italien, fordi Ballerup Super Arena er optaget af Holiday On Ice. Det har bl.a. gjort det vanskeligt at vurdere rytternes formåen, siger Danmarks Cykle Unions banelandstræner Casper Jørgensen til Politiken og fortsætter:

– I Ballerup ved vi nøjagtigt, hvad de skal præstere for at være helt på toppen, fordi vi har tidligere træningsresultater at sammenligne med, mens det er meget sværere at vurdere på baggrund af de tider, vi registrerede i Italien.

For et par uger siden vandt Lasse Norman Hansen seksdagesløbet i Ballerup sammen med makkeren Michael Mørkov. Efterfølgende har Lasse Norman Hansen døjet med sygdom, mens Michael Mørkov måtte melde afbud til landsholdet grundet sine forpligtelser på landevejen. Alligevel ser Casper Jørgensen lyst på tingene.

– Umiddelbart er det min bedømmelse, at holdet kører i hvert fald lige så stærkt, som op til OL, hvor vi blev nr. 5, men hvor langt det så rækker, er spørgsmålet, siger han.

Rasmus Quaade skal køre individuelt forfølgelsesløb torsdag. Jesper Mørkov kører pointløb fredag, Lasse Norman deltager i omnium fredag og lørdag, mens Jesper Mørkov og Mathias Møller kører parløb søndag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu