Bank: Aktieoptur kan åbne for børsnoteringer

12. februar 2013 09:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bank: Aktieoptur kan åbne for børsnoteringer
Billede mangler

Det er tre år siden, der sidst var større børsnoteringer i Danmark, hvor blandt andet Chr. Hansen, TDC og Pandora nåede at komme på listen. Siden da har der været stille. Men det ser ud til, at markedet er ved at åbne sig igen, og investorerne har fået blod på tanden.

 

Siden årsskiftet er en god del af verdens store aktieindeks steget, renteniveauet har været lavt og udsvingene i aktiemarkedet har ikke været voldsomme. Dét, sammen med en stigende investorappetit, har fået banker, virksomheder og advokater til at tro på, at danske selskaber igen kan klare sig på børsen, skriver Børsen.

“Markedet for børsintroduktioner og kapitaludvidelser har ikke set så godt ud siden 2007 i mine øjne,” siger Jens Plenov, direktør for SEB Enskildas afdeling i London til Børsen.

Flere selskaber har de senere år forladt børsen, heriblandt Danisco og Thrane & Thrane, og det har fået de danske investorer til at ville have nye selskaber at investere i.

“Det har været en utroligt stærk start på året for aktiemarkedet, faktisk en rekordstart, og hvis man lægger alle indikatorer sammen, så har man et stærkt miljø for børsintroduktioner,” siger Jens Plenov til Børsen.

Men markedet har længe været lukket. Flere selskaber endte efter sidste åbning med at droppe deres børsnoteringer, fordi markedet skiftede. Derfor skal der et stærkt selskab til at åbne børsballet, siger Lars Terney, der står i spidsen for kapitalfonden Nordic Capital, til Børsen.

En af kandidaterne til at gå forrest er detailkæden Matas, som værdisættes til et niveau omkring seks milliarder kroner ved en børsnotering i det nuværende marked.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu