Banken dækker tab ved netbank-indbrud

13. februar 2013 11:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Banken dækker tab ved netbank-indbrud
Billede mangler

Bryder ubudne gæster ind i din netbank og tømmer kontoen, vil banken i langt hovedparten af tilfældene dække tabet.

 

»Banken dækker som udgangspunkt privates tab, mens tab i virksomheder ikke bliver dækket. For erhvervskunderne henvises der til at tegne en netbanksforsikring,« siger Henriette Rolskov, juridisk konsulent i Finansrådet, til computerworld.dk.

Friske tal fra Finansrådet viser, at i 2012 blev der samlet stjålet for 6.289.747 kroner fra private og virksomheders netbank mod 159.668 kroner året før.

Opdager du et indbrud i netbanken, skal du anmelde det til dit pengeinstitut, underskrive en tro-og-love-erklæring samt melde episoden til politiet.

Henriette Rolskov oplyser til Computerworld, at for private kan der komme en selvrisiko på cirka 1.200 kroner i spil, hvis kundens Nem-ID er blevet misbrugt af en anden. Den selvrisiko er dog reelt aldrig kommet i spil, siger hun.

»Vi tror ikke, at man kan finde en netbanksløsning, der er 100 procent sikker, og vi skal ikke regne med, at vi kommer ned på nul tilfælde igen,« siger Henriette Rolskov til Berlingske og understreger, at antallet af tilfælde i 2010 og 2011 var »exceptionelt lavt«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu