ANNONCE

Banker hæver prisen for disse kunder

21. oktober 2020 05:55 | Af: Newsbreak.dk

Bankernes gebyrer på foreningskonti fortsætter med at stige, viser en ny gennemgang fra Altinget. Foreninger melder om, at det presser deres økonomi.

Banker hæver prisen for disse kunder
Banker hæver priserne for foreninger. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)

Citathistorie: Altinget.

Det er blevet dyrere for foreninger at have en bankkonto, skriver Altinget.

En prisundersøgelse fra Altinget viser, at det kan koste helt op til 3000 kroner bare at oprette en konto.

Dertil kommer årlige gebyrer på op til 4000 kroner.

Godt halvdelen af bankerne, som har deltaget i prisundersøgelsen, har hævet deres gebyrer siden 2018.

Banker som Faster Andelskasse har hævet oprettelsesgebyret fra 1.000 til 2.000 kroner, og Alm. Brand Bank har hævet det årlige gebyr fra 600 til 2.000 kroner.

Og det presser foreningernes ofte skrøbelige økonomi, lyder det fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, som oplever en markant stigning i antallet af henvendelser fra foreninger, der føler sig presset af bankgebyrerne.

– De første næsten fem måneder af 2019 var der ingen foreninger, der kontaktede os om høje bankgebyrer. Men siden er vi løbende blevet kontaktet af foreninger, der er frustrerede over gebyrernes raketfart, siger centerchef Laura Auken til Altinget.

Betaler tusindvis af kroner

En af de foreninger, som oplever de stigende bankgebyrer, er Korsør Skakklub. Klubben skal fra nytår betale 2200 kroner om året for sine bankforretninger.

– Det er en voldsom stigning for os at gå fra at skulle betale omkring 100 kroner om året til lige pludselig at skulle betale 2200 kroner. Det vil vi ikke betale, så vi er ude inden 1. januar, siger kasserer Jan Søe Pedersen.

Hvor konti for privatpersoner er simple, er foreningskonti en anden sag, fortæller Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør hos Finans Danmark.

– Foreninger bliver betragtet som erhvervskunder, selvom de ikke nødvendigvis er erhvervsdrivende, da de sikringsmæssigt er at betragte som erhverv. Det skyldes, at der er mange posteringer og håndteringer, som skal klares, og det betyder, at der er betydeligt mere arbejde, siger Kjeld Gosvig-Jensen til Altinget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu