Banker tilbagebetaler milliardlån til ECB

22. februar 2013 15:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Banker tilbagebetaler milliardlån til ECB
Billede mangler

De europæiske bankers tidlige tilbagebetaling af lån til Den Europæiske Centralbank bliver lavere end ventet.

800 europæiske banker og finansinstitutter tog de billige treårs-lån hos Den Europæiske Centralbank, da bankerne på grund af finanskrisen stoppede med at låne penge til hinanden. Godt 1000 milliarder euro blev lånt ud i tre år til en rente på 0,25 procent i december 2011 og februar 2012.

Omkring 356 finansinstitutter vil nu betale den lånte likviditet tilbage til Den Europæiske Centralbank den 27. februar, som er første mulighed for tidlig tilbagebetaling, skriver Bloomberg News fredag.

Økonomerne havde dog regnet med at få 122,5 milliarder euro tilbage, men Den Europæiske Centralbank siger tallet er noget lavere – 61,1 milliarder euro.

»Den Europæiske Centralbank tager gerne imod tilbagebetalingen, så længe bankerne gør det af de rigtige grunde,« siger Nick Matthews, senior økonom ved Nomura International Plc i London, til Bloomberg News og tilføjer:

»Hvis bankerne er sikre på, at de ikke behøver pengene mere eller kan få tilførsel af midler gennem markedet, er det i orden, men det sidste, man ønsker, er, at bankerne skynder sig at betale pengene tilbage kun for at få problemer, fordi deres finansiering ikke er i orden.

Blandt de banker som indtil videre har tilbagebetalt midlerne er spanske Banco Santander SA, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA og CaixaBank samt en række belgiske, portugisiske og tyske banker, skriver Bloomberg News.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu