ANNONCE

Bankkrak udløser milliardstore retsopgør

16. december 2011 08:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bankkrak udløser milliardstore retsopgør
Billede mangler

I et historisk retsopgør efterforskes hele seks bankledelser nu for uansvarlig bankdrift.
De seks banker er blevet meldt til politiet af Finanstilsynet og står til store bøder, skriver Politiken.
I nogle af sagerne, forventer Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, også kendt som bagmandspolitiet, også at rejse tiltale for mandatsvig, kursmanipulation og insiderhandel. Det kan straffes med fængsel.
Det er både tidligere og nuværende ledelser, der er under lup.
“De seks sager mod bankledelser er kommet inden for det seneste halvandet år. Vi skal 15 år tilbage for bare at finde ét fortilfælde med sigtelse mod en bankledelse,” siger statsadvokat Jens Madsen til Politiken.
I alt er der anlagt 145 erstatningssager mod de resterne af de banker, der nu er overtaget af Finansiel Stabilitet – også kaldet statens finansielle skraldespandsselskab.
Her har man hensat 1,7 milliarder kroner til tabte retssager.
“Det er ikke småpenge, der er meget på spil. Beløbet er vokset med 1,5 milliarder på et år. Det kan lyde voldsomt, men det tager et stykke tid, før alle krav er kommet ind,” siger Henrik Bjerre-Nielsen, direktør i Finansiel Stabilitet til Politiken.
Mange af sagerne er erstatningssager, som er anlagt af tidligere aktionærer eller kunder, der har søgt om fri proces i Civilstyrelsen i stå stort et antal, at det ifølge styrelsens årsberetning “lægger beslag på en uforholdsmæssig del af ressourcerne.”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu