Obama lander i Danmark

9. august 2018 11:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Barack Obama kommer til Danmark. Det er tredje gang.

Obama lander i Danmark
USAs 44. præsident, Barack Obama, gæster SDU Kolding. Som siddende præsident var han to gange i Danmark.(Foto: Kevin Lamarque/Ritzau Scanpix)

Barack Obama i Danmark. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men til september kommer den populære eks-præsident – igen – til landet.

Den 44. amerikanske præsident, Mr. Barack Obama, kommer til Danmark. Nærmere betegnet Kolding.

Det oplyser selvsamme kommune i en pressemeddelelse.

Besøget foregår på SDU Kolding fredag 28. september, hvor den tidligere præsident under overskriften ”A conversation with President Barack Obama” mødes med nogle af universitets studerende og en række gæster fra erhvervslivet.

Foreningen Business Kolding står bag eventen, og direktør Morten Bjørn Hansen ser frem til at møde den præsident, der stod bag et af de største jobskabelsesprogrammer i amerikansk historie.

– En af verdens mest karismatiske og vigtige ledere har sagt ja til at besøge os. Det er et ekstraordinært øjeblik for Kolding, siger Morten Bjørn Hansen.

“Yes We Can”

Præsident Obama blev kendt for sit berømte slogan ”Yes We Can” gennem sin præsidentperiode og han var ligeledes kendt for at få ting til at ske

– Med eventen viser vi, at Business Kolding også er i stand til det,” siger borgmester i Kolding, Jørn Pedersen.

– Præsident Obama kommer kun til Danmark for at besøge Kolding. Nuværende og kommende ledere vil i forbindelse med besøget få en enestående mulighed for at opleve Præsident Obama i virkeligheden og alle kan se frem til stor inspiration. Og så har vi i overordentlig grad grund til at være stolte, siger Jørn Pedersen.

Med Foreningen Business Kolding som arrangør, har det været naturligt at bruge SDUs flotte campus i Kolding som venue for eventen.

– SDU er et internationalt universitet med en stærk vision. Vi ønsker at bryde grænser og forme fremtiden, og det kan besøget i høj grad være med til, siger rektor på SDU Henrik Dam om baggrunden for at SDU i Kolding er vært for eventen.

Barack Obama i Danmark – for tredje gang

Barack Obama var USAs præsident i to perioder fra 2009 til 2017. I sin tid som præsident besøgte han Danmark to gange.

Arrangementet er ikke åbent for offentligheden, oplyser Kolding Kommune.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu