Barbrystet protest mod Berlusconi

24. februar 2013 15:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Barbrystet protest mod Berlusconi
Silvio Berlusconi. Arkivfoto.

ITALIEN: »Basta Berlusconi!«

 

Sådan lød slagordet fra medlemmerne af den ukrainske feministgruppe Femen, der søndag var mødt op ved en skole i Milano, hvor tidligere premierminister Silvio Berlusconi stemte ved det italienske parlamentsvalg.

De ukrainske feminister havde også deres slagord, som kan oversættes til »Nu er det nok, Berlusconi«, malet på deres overkroppe, der helt efter Femens forskrifter var nøgne. Ifølge Reuters blev kvinderne hurtigt pågrebet og ført væk af hårdhændede politifolk.

Den 76-årige Berlusconi, der forsøger at få comeback i italiensk politik, vakte i sin tid som premierminister gentagne gange opsigt med en række sexskandaler, blandt andet i forbindelse med de løsslupne »bunga bunga«-fester i hans villaer i Milano. Her skal han blandt andet have hyret et mindreårig prostitueret til at underholde sine gæster, men Berlusconi nægter anklagen.

Femen har for sin del gjort sig bemærket ved en række protester, der typisk foregår i topløs tilstand. Gruppen, der oprindeligt blev skabt for at sætte fokus på prostitution og kvindehandel i Ukraine, var meget synlig under sommerens fodbold-EM i Ukraine og Polen, hvor medlemmerne demonstrerede mod sexturisme.

Gruppen har de seneste år udvidet sine aktiviteter til udlandet, hvor den blandt andet har protesteret mod pave Benedikt og lederen af den russisk-ortodokse kirke.

Medlemmerne af Femen er langt fra de eneste, der beskylder Silvio Berlusconi for mandschauvinisme, og han har da også en udtalt tendens til at komme med krasse bemærkninger om det modsatte køn.

Senest har Belusconis hovedmodstander i kampen om premierministerposten, Pier Luigi Bersani, beskyldt ham for at behandle kvinder som oppustelige dukker, men ifølge Berlusconi selv har han stor respekt for kvinder. Han bebuder, at hans grove vittigheder ikke skal tages alvorligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu