Barcelona har flere Messi’er i banken

3. februar 2013 16:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Barcelona har flere Messi’er i banken
Billede mangler

Barcelona slog sidste weekend Real Madrid 3-1. En argentinsk angriber stod for to af målene.

 

Som sådan ingen større overraskelse, eftersom Barcelona har for vane at trække det længste strå mod ærkerivalerne, og argentinske Lionel Messi som regel kommer på måltavlen i de opgør. Men det var et opgør uden 90.000 tilskuere på Camp Nou og flere hundrede millioner tv-seere verden over. En kamp uden Messi og Cristiano Ronaldo. Det var derimod Barcelonas B-hold, der slog Real Madrids reservehold, Castilla. Og argentineren med mål i støvlerne var 21-årige Sergio Araujo. Kampen mellem giganternes reservehold, kaldet Mini-Clasico, gav meget godt indtryk af den mængde af stjernemasse, som Barcelona har stormende frem mod førsteholdstruppen. Araujo spås en fremtid på aller øverste hylde i Barcelona, når catalanerne med garanti køber ham fri af Boca Juniors, som han er udlejet fra. Han bliver uundgåeligt sammenlignet med landsmanden og hans mentor, Lionel Messi.

For ikke at tale om den anden målscorer i sidste weekends sejr over Real Madrid Castilla: Stjerneskuddet Gerard Deulofeu fremhæves af alle med daglig gang i Barcelona som den næste Messi. En lokal knægt fra Catalonien, som i en alder af 18 år allerede har fået debut på førsteholdet, og som nærmest kan få en bold til at tælle og lave kaffe.

Lillebror er bedre

Og skal vi så ikke også lige nævne Rafinha? Søn af den tidligere brasilianske landsholdsstjerne Mazinho og ikke mindst lillebror til Thiago Alcantara, der allerede er i Barcelonas førsteholdstrup. Men Rafinha på 19 år nævnes som et endnu større talent end Thiago.

Stjernemateriale mangler man ikke i Barcelonas verdensberømte ungdomsakademi, La Masia. Selv om La Masia med Johan Cruyff som skaberen har genereret adskillige stjerner til Barcelona siden 90’erne, så peaker akademiet netop nu.

I denne sæson formåede Barcelona som det første klubhold nogensinde på topplan at have 11 mand på banen udklækket fra eget akademi. Men det bliver bedre endnu, mener Barcelonas førsteholdstræner, Tito Vilanova, som selv har arbejdet med Barcelona B.

»Det var en drøm, der gik i opfyldelse for os alle, der har et hjerte i Barcelona, da vi havde 11 La Masia spillere på banen samtidig. Det er aldrig set før. Jeg tror, når jeg kigger ned over talentmassen i rækkerne, at det kan ske oftere og oftere i fremtiden,« siger Vilanova til avisen La Vanguardia i en snak om talentudviklingen.

Ikke kun egne spillere

Barcelona-træneren tvivler dog på, at man i fremtiden kommer til at se en Barcelona-trup udelukkende med egne spillere.

»Jeg ved ikke, om det er sundt kun at have egne spillere. Det er ofte meget godt med inspiration udefra og andre kulturer i omklædningsrummet. Man kan selvfølgelig sige, at vi henter spillere fra andre kontinenter til La Masia, men jeg er tilhænger af også at hente profiler udefra,« forklarer Tito Vilanova.

Men hvorfor er det, at Barcelonas akademi aldrig har været bedre? Det er et naturligt spørgsmål at stille, som Barca-præsident Sandro Rossell for nylig talte om på et foredrag på et universitet i New York.

»Jeg tror ikke, at der findes en knægt med et vist talent for fodbold, som ikke drømmer om at blive den næste Messi eller Iniesta. Barcelona lokker ikke ungdomsspillere med store lønninger og dyre biler, som blandt andet de store engelske klubber gør. På La Masia prioriteres uddannelsen, og man sover to på samme værelse. Men vores nuværende stjerner tænder drømmen hos selv de største talenter i verden. De er nemmere at lokke nu,« sagde Sandro Rossell.

Så når Lionel Messi om otte år i en alder af 33 nok synger på sidste vers i Barcelona, så vil der ikke være nogen grund til at sætte flaget på halv. For der vil den næste Messi allerede være i fuld gang med at hente nye titler til Camp Nou. B

De fem næste stjerneskud i Barcelona

Sergio Araujo – Angriber

21-årig argentiner, som er hentet ind på La Masia via lejeaftale med Boca Juniors.

Gerard Deulofeu – Angriber

18-årig catalansk knægt der allerede er døbt den næste Messi. Har haft førsteholdsdebut.

Rafinha – offensiv midtbane

21-årig brasiliansk-spansk supertalent søn af brasilianske landsholdsspiller Mazinho og bror til Thiago.

Jean Marie Dongou – angriber

17-årig angriber der allerede spiller for Barcelona B. Cameroon-knægt med et vildt målinstinkt.

Alejandro Grimaldo – venstre back

Endnu et supertalent som blot er 17 år og allerede spiller fast for Barcelona B. Blev den yngste nogensinde i den spanske 2. division i en alder af 15 år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu