ANNONCE

Bårelagt eks-diktator skal atter i retten

2. januar 2012 11:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Bårelagt eks-diktator skal atter i retten
Billede mangler

Egyptens tidligere diktator gennem 30 år, Hosni Mubarak, blev i dag kørt ind i retssalen på båre, da retssagen imod ham fortsatte, skriver AFP.
Mubarak står tiltalt for at have beordret drabene på mere end 800 demonstranter, som blev dræbt i sammenstød med egyptiske sikkerhedsstyrker i februar 2011. Desuden er blandt andre den tidligere indenrigsminister, Habib al-Adly, og seks tidligere sikkerhedschefer under anklage for magtmisbrug.
Indtil videre har adskillige vidner vidnet til fordel for Mubarak. En af indenrigsministerens tidligere assistenter bevidnede, at Habib al-Adly havde beordret politiet til at bruge tåregas og vandkanoner mod demonstranterne.
Retssagen har stået stille i tre måneder, hvor ofrenes advokater forsøgte at få dommeren suspenderet, fordi de mente, at han var forudindtaget.
Onsdag den 28. december blev sagen mod Mubarak imidlertid genoptaget med den samme dommer. Der bliver afholdt daglige retsmøder fra i dag, og det antages, at retssagen snart får en ende, da Mubaraks advokater ikke vil indkalde flere vidner.
Kilde: AFP

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu