ANNONCE

Barer og værtshuse står til snarlig genåbning

24. marts 2021 19:38 | Af: Ritzau Fokus

Værtshuse og barer indgår i mandagens genåbningsplan, bekræfter ministerium over for Jyllands-Posten

Barer og værtshuse står til snarlig genåbning
Barer og værtshuse står til åbning fra den 6. maj, hvis alt går vel. Foto: Scanpix.

Det ser ud til, at en kold fadøl snart kan nydes på det lokale værtshus.

Barer og værtshuse er nemlig en del af den genåbningsplan, som mandag blev præsenteret, bekræfter Erhvervsministeriet over for Jyllands-Posten.

I aftalen står der, at indendørs servering på “restauranter og cafeer mv.” som udgangspunkt kan åbnes fra 6. maj med gyldigt coronapas. Og her hører barer og værtshuse altså under.

Det betyder også, at der forventeligt – også med coronapasset som adgangsbillet – kan åbnes for udeservering fra 21. april.

Diskoteker og andre steder, hvor der er dansegulv og få siddepladser, vil dog fortsat skulle holdes lukket, oplyses det.

– Kravet om begrænsede åbningstider for serveringssteder samt forbuddet mod salg af alkohol mellem kl. 22-05 opretholdes, indtil man er længere henne i genåbningen, skriver Erhvervsministeriet til Jyllands-Posten.

Der forhandles

Om udskænkningsstederne åbner, er dog endnu ikke helt fastlagt. Det skyldes, at der skal forhandles forud for hver fase af genåbningsplanen.

Det skal gøre det muligt, at hælene kan sættes i, hvis der sker en stor stigning i coronasmitten i samfundet, så situationen ikke løber løbsk.

Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen og tidligere vicedirektør for Hvidovre Hospital, har til Ritzau, i forbindelse med et interview om de seneste smittetal, sagt, at det er vigtigt at være særlig opmærksom på smitten nu.

– Vi skal i den optimisme, der har være om genåbning, huske, at smitten pludseligt kan eksplodere – fuldstændig ligesom i vores nabolande, siger han til Ritzau.

Set i lyset af de seneste smittetal henstiller Torben Mogensen til, at folk fortsat skal være opmærksomme på at overholde retningslinjerne.

Særligt, mener han, er det vigtigt ikke at mødes flere, end hvad der er tilladt indendørs.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu