ANNONCE

Barfoed: Løkke-krav til ledige for skrappe

14. august 2012 18:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Barfoed: Løkke-krav til ledige for skrappe
Billede mangler

Danskere på kontanthjælp skal ikke tvinges til at flytte til den anden ende af landet, bare fordi der er arbejde at komme efter, sådan som Venstre har foreslået.
Det fastslår De Konservatives partiformand, Lars Barfoed, på partiets sommergruppemøde på Egelund Slot tirsdag.
– Vi kan ikke bede en familie om at flytte fra København til Skagen fra den ene dag til den anden, siger Lars Barfoed.
– Men vi er parate til at drøfte, om ikke vi kan stille større krav til fleksibiliteten hos dem, som søger et arbejde. Så langt vil jeg gå, siger han.
Partiformanden lægger dermed afstand til én af pindene i Venstres forslag til en reform af kontanthjælpsområdet, som Lars Løkke Rasmussen præsenterede i sidste uge.
Ud over blandt andet skærpede sanktioner mod kontanthjælpsmodtagere og gensidig forsørgerpligt mellem samlevende vil Venstre nemlig pålægge folk på kontanthjælp at flytte efter job, hvis de fortsat vil have penge fra staten.
– Hvis man skal på offentlig forsørgelse, så må man også være parat til at tage et job, selvom det ikke ligger rundt om hjørnet, sagde Lars Løkke Rasmussen i fredags, og tilføjede, at ledige i princippet skal kunne tvinges til at flytte rundt i hele landet.
Men det er for voldsomt, mener Lars Barfoed.
– Det vil jeg ikke være med til. Men vi er parate til at diskutere temaet, for det er klart relevant, siger han.
– Man kan måske stille større krav, hvis folk har været på kontanthjælp i længere tid. Så må de måske se sig om i en større radius. Men hvis man har været ledig i en uge, så skal folk ikke flytte fra en del af landet til en anden.
Lars Barfoed understreger dog, at han ser gode takter i Venstres udspil.
– Det glæder mig, at Venstre har fremlagt et forslag, som et godt stykke hen ad vejen indeholder konservative værdier, siger han.
I de kommende måneder vil De Konservative holde politisk fokus på især fire områder: offentlige reformer, erhvervslivets vilkår, stramning af retspolitikken og forbedringer i folkeskolen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu