Barfoed: Løkkes udspil er uambitiøst

18. februar 2013 11:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Barfoed: Løkkes udspil er uambitiøst
Billede mangler

Det er et uambitiøst udspil, som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), mandag har fremlagt, mener formanden for de Konservative, Lars Barfoed (K). Løkke vil love danske virksomheder, at de ikke bebyrdes med nye skatter og afgifter inden næste valg.

 

»Det er jeg jo enig i, men ambitionen skal være større end det. Ambitionen må være, at vi sænker skatter og afgifter i de kommende år. Jeg vil jo mene, det er en selvfølge, at når vi forbedrer vilkårene for danske virksomheder – hvad vi forhåbentlig kommer til – så skal vi ikke forværre dem året efter,« siger Lars Barfoed.

Lars Løkke Rasmussen kommer med sin udmelding i mandagens Politiken, hvor han tilbyder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) et »let forår«, hvis hun går med til at samle alle de kommende reformer – SU, kontanthjælp og den fireårige aftale for de offentlige udgifter – i én stor vækstpakke. Besparelserne herfra skal ifølge Løkke gå direkte til at frede dansk erhvervsliv for nye skatter og afgifter.

Men Det Konservative Folkeparti vil gå endnu længere for at sætte gang i de private investeringer, siger Lars Barfoed.

»Vi kan se i lande omkring om os, at man reducerer selskabsskatten på virksomheder, og det betyder meget for investeringsklimaet. Derfor skal vi også have en målsætning om at sætte selskabsskatten ned år for år frem til 2020, og det er jo altså mere ambitiøst end bare at fastfryse skatter og afgifter,« siger den konservative formand.

Også Liberal Alliance vil gå videre end Venstre, når det gælder om at forbedre vilkårene for dansk erhvervsliv. For eksempel skal et stop for skatter og afgifter også gælde efter valget. Barfoed er åben over for et samarbejde med Liberal Alliance – ligesom han i dagens Berlingske opfordrer til, at hele blå blok går sammen om en fælles, økonomisk 2020-plan.

»Vi må i fællesskab lave en plan, der indeholder nulvækst. Der er vi nødt til at skære for at finde de fornødne midler, og det må vi have modet til at sige åbent til danskerne. Det må hele blå blok,« siger Lars Barfoed til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu