Barfoed opfordrer regeringen til at skrotte heldagsskolen

19. marts 2013 09:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Barfoed opfordrer regeringen til at skrotte heldagsskolen
Billede mangler

Sammenbruddet i forhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening (DLF) og Kommunernes Landsforening (KL) har skubbet parterne tættere på den lockout, der kan træde i kraft 1. april. Samtidig går K og DF mod regeringens ønske om en heldagsskole.

 

»Det er et skridt på vejen til at begrænse familiernes frihed. Staten går ind og disponerer over børnenes fritid. Det vil vi ikke være med til. Der skal være mulighed for at gå til fodbold og musik i fritiden,« siger partiformand Lars Barfoed (K), der påpeger, at der godt kan være et større behov for undervisningstimer i dansk og matematik.

Børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF) siger til Berlingske Nyhedsbureau tirsdag, at partiet gerne så, at man droppede »heldagsskolen«, men ikke reformen, da partiet er i forligskredsen: »Drop den heldagsskolen, så får vi et forlig, og så bliver alle glade«.

Forhandlinger om et forlig mellem KL og DLF har indtil videre slået et resultat af sig. Derfor rykker en lockout af lærere landet over fra den 1. april tættere på.

Lars Barfoed slår fast over for Berlingske Nyhedsbureau, at partiet ikke vil blande sig i forhandlingerne mellem KL og DLF. Formanden siger, partiet først vil gøre sin stilling til et indgreb op, hvis der opstår en tilspidset konfliktsituation, hvor regeringen kommer til folketinget for at gennemføre et indgreb og fastsætte en overenskomst ved lov. Hvis heldagsskolen er en del af et »nødindgreb«, skal regeringen ikke regne med de Konservative.

»Hvis regeringen vil blande heldagsskole sammen med et indgreb, kan vi selvsagt ikke være med, fordi vi ikke støtter en heldagsskole. Men jeg håber, da virkelig ikke, det kommer dertil« siger formanden.

DF vil ikke udtale sig om forhandlingerne mellem KL og DLF.

»Det er hypotetisk. Det har jeg ingen kommentarer til,« siger Alex Ahrendtsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu