ANNONCE

Barn død: Advarer mod vandet

29. september 2020 05:31 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Dreng er fundet død efter at være blevet inficeret med en hjerneædende amøbe, der kan være i vandforsyningen.

Myndighederne i Texas advarer om en meget farlig amøbe i vandet i og omkring amtet Brazoria.

Det sker, efter at en seksårig dreng blev fundet død efter at være blevet inficeret med den hjerneædende amøbe, der senere blev fundet i vandforsyningen i området.

Drengen, Josiah McIntyre, døde 8. september som følge af en infektion forårsaget af amøben. Den lever i varme, ferske søer og floder samt dårligt vedligeholdte swimmingpools.

Amøben kommer ind i kroppen gennem næsemembranerne og trænger ind i hjernen. Den forårsager voldsom migræne, feber, en stiv nakke og opkast. Derefter svimmelhed, ekstrem træthed, forvirring og hallucinationer.

Prøver har afsløret spor af amøben i haveslangen i drengens hus, fortæller en talsmand for landsbyen Lake Jackson til lokale medier.

Der er også fundet spor af amøben i et springvand i byens centrum og i en brandhane i en landsby en times kørsel fra storbyen Houston.

Det oplyser talsmand Modesto Mundo.

I kontakt med forurenet vand

Josiah McIntyres bedsteforældre fortæller til avisen Houston Cronicle, at han kan have været i kontakt med forurenet vand, da han legede i en vandpark i centrum af Lake Jackson, kort før han blev syg.

Parken er efterfølgende blevet lukket, og adskillige små byer i amtet Brazoria opfordrer sine borgere til at koge vandet, før de bruger det.

Guvernør i Texas Greg Abbott udstedte søndag en katastrofeerklæring for Brazoria.

Erklæringen giver myndighederne mulighed for at bruge ekstra statsressourcer som følge af nødsituationen.

I årene mellem 1983 og 2010 har sundhedsmyndighederne i Texas tilskrevet 28 dødsfald den farlige amøbe med navnet Naegleria fowleri.

Det er ikke kendt, at den livsfarlige amøbe skulle være i Danmark – men der er dog en række andre grunde til, at du altid bør lade vandet løbe, før du drikker af det.

Dem kan du se i galleriet ovenfor.

Smitter via næsen

Amøben findes rundt i verden, og SSI skriver, at den oftest bliver overført ved badning i søer, elve og svømmebassiner, der ikke har tilstrækkelig klorering, og hvor man har hovedet under vand og på den måde får vand i næsen.

Hvis amøben havner i din næsehule, kan den få adgang til hjernen via lugtnerven og en tynd, perforeret knogleplade øverst i næsehulen.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, der har ansvar for folkesundhed i USA, kan man ikke blive inficeret af amøben ved at drikke vand, og at amøben heller ikke kan smitte fra person til person.

Symptomer på smitte inkluderer feber, kvalme og opkast, og ifølge BBC risikerer man at dø få dage efter, at man er blevet smittet med amøben.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu