ANNONCE

Gigant-bøde til sushi-restaurant: Fisk opbevaret i alt for høj varme

5. december 2016 19:13 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen har haft den helt store bødeblok fremme. En sushi-restaurant i Odense var modtageren.

Bar’sushi i Odense må for en kort bemærkning smide spisepindene og skifte dem ud med en kuglepen, der kan udfylde den check, der skal sendes til Fødevarestyrelsen.

På den skal der stå femtentusindekroner 00/100. 15.000 kroner.

Det er nemlig det, det koster, når man ikke helt har styr på temperaturerne i de kølediske, der opbevarer restaurantens ferske fisk. I hvert fald, når det er anden gang inden for godt otte måneder. Første gang blev dén, altså nøjagtig den samme, forseelse takseret til 5.000 kroner.

Fødevarestyrelsen foretager i første omgang en såkaldt IR-screening, der hurtigt viser, om der er noget galt med temperaturerne eller ej. Slår den ud, bruger man et mere nøjagtigt måleapparat for at fastslå den nøjagtige temperatur. Så da første screening viste 9,5 fandt man hurtigt næste termometer frem. Og det gik ikke meget bedre – også her viste det sig, at temperaturerne var alt for høje.

For høje betyder i tilfælde med ferske fisk og skaldyr alt over to grader celsius.

Ingen kommentarer

Newsbreak.dk har været i kontakt med Søren Rasmussen, ejer af Bar’sushi i Odense, men han er ikke interesseret i at kommentere på Fødevarestyrelsens rapport, sure smiley og bøde.

– Det vil jeg ikke kommentere, siger han altså til Newsbreak.dk.

Udover Odense har Bar’sushi også restauranter i Kolding, Vejle og Svendborg. Disse tre restauranter har alle smileys med opadvendte mundvige.

Du kan læse Fødevarestyrelsens rapport HER.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu