ANNONCE

BBC kræver undskyldning fra Syriens stats-tv

23. januar 2012 13:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
BBC kræver undskyldning fra Syriens stats-tv
Billede mangler

Den engelske mediegigant BBC kræver en undskyldning fra de syriske statsejede tv-kanaler al-Dunya og al-Ikhbaria TV, efter at de beskyldte BBC for at opdigte sine historier. BBC blev også beskyldt for at opfordre til sekterisme, altså for at opfordre til splittelse mellem de forskellige religiøse grupper.
“BBC kræver undskyldning fra Syriens al-Dunya og al-Ikhbaria TV: Beskyldte os for at opfordre til sekterisme og fabrikere historier. Naturligvis usandt,” skriver BBC-redaktøren Jon Williams på Twitter.
Langt størstedelen, omkring 74 procent, af syrierne er sunnimuslimer. Herudover hører lidt flere end en ud af ti, Præsident Bashar al-Assad inklusive, til den alawitiske sekt, en afart af Shia-islam. Kristne udgør omkring en tiendedel af den syriske befolkning.
BBC-redaktøren siger også, at journalisterne i Syrien har været udsat for hetz fra regeringens supportere.
“BBC-kollega i Syrien angrebet af præsident Assads støtter. Vi er fastsat på at dække begge sider af historien. Intimideringen af den lokale stab må stoppe,” skriver Jon Williams.
Kun ganske få vestlige journalister har fået lov til at komme ind i landet for at dække oprøret mod præsident Bashar al-Assad og hans regime.
“Vi hilser adgang til Syrien velkommen, men opfordrer myndighederne til at beskytte journalister og tillade bevægelsesfrihed, så vi kan dække begivenheder uden at tage parti,” skriver redaktøren.
Det ti måneder gamle oprør i Syrien har ifølge tal fra FN indtil videre kostet mindst 6.275 mennesker livet, herunder 300 børn.
Kilde: Jon Williams’ Twitter

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu