ANNONCE

Bedrageri med designermøbler for 700.000 kroner

25. marts 2021 12:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 40-årig mand skal have snydt og bedraget både privatpersoner og forretninger

Bedrageri med designermøbler for 700.000 kroner
Der afholdes torsdag grundlovsforhør i en sag om bedrageri med designermøbler. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Opdatering: Sagen blev afgjort med en straksdom på 1 år og ni måneders fængsel til den 40-årige.

Han modtog dommen og blev varetægtsfængslet indtil afsoning.

Original artikel:

En 40-årig mand skal i grundlovsforhør i en sag om bedrageri med designermøbler.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Bedrageri af særlig grov beskaffenhed med designerlamper og møbler til en værdi af ikke under 770.000 kroner.

Sådan lyder sigtelsen mod en 40-årig mand fra Roskilde, som i dag fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Den 40-årige mand fra Roskilde fremstilles torsdag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i en sag om bedrageri af særlig grov beskaffenhed, hvor den 40-årige er mistænkt for at have snydt adskillige forretninger og privatpersoner for dyre designerlamper og møbler.

Værdien af tingene er anslået til en værdi ikke under 770.000 kroner.

Ingen betaling

Bedragerierne skete i perioden fra juli 2020 til marts 2021 ved, at den 40-årige foregav at ville købe lamper eller møbler, selvom han hverken havde evnen eller viljen til at betale, da der ikke var dækning på den konto, som han lavede bankoverførslerne fra.

Den 40-årige blev første gang sigtet i september 2020 i tre sager om bedrageri af designerlamper til en værdi omkring 60.000 kroner.

Siden da er der kommer flere anmeldelser mod den 40-årige, som er mistænkt for at have fortsat bedragerierne mod flere forretninger og privatpersoner. Sigtelsen lyder nu på bedrageri mod 22 forurettede.

– Det at der er kommet flere nye bedrageriforhold efter den 40-årige er blevet sigtet første gang er en skærpende faktor. Derfor vil han nu blive stillet for en dommer med begæring om varetægtsfængsling i sagen, siger efterforskningsleder Martin Eise Eriksen, politikommissær i Sektionen for Speciel Efterforskning – Økonomisk Kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Fokus på seriebedragere

Politiet har de seneste år oplevet en stigning i antallet af sager om seriebedrageri, hvor kriminelle specialiserer sig inden for en bestemt form for bedrageri og enten snyder og bedrager på internettet eller ved personligt fremmøde.

– Vi har stor fokus på seriebedragere, som ofte er meget aktive og inden for kort tid kan nå at bedrage mange forurettede, forklarer Martin Eise Eriksen.

Politiet vil senere udsende en opfølgning på Twitter med resultatet af dagens grundlovsforhør.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu