Bedrageridømte Stein Bagger er på banen igen

8. februar 2013 08:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Bedrageridømte Stein Bagger er på banen igen
Derudover er han tiltalt for underslæb. Foto: Facebook.
Stein Bagger

Stein Bagger. Foto: Facebook.

Stein Bagger er fradømt retten til at lede en virksomhed, men han må gerne være idémand – og den dømte storsvindler har en plan.

 

Hvis man troede, at navnet Stein Bagger var fortid i den danske forretningsverden, så kan man godt tro om igen. Den bedrageridømte erhvervsmand er klar med et spritnyt forretningskoncept – og det handler om opmagasinering.

Stein Bagger var omdrejningspunkt i sagen om virksomheden IT Factory, der kollapsede i 2008, da det blev afsløret af blandt andre Berlingske Business-bloggeren Dorte Toft, at IT-firmaet var et luftkastel, der var bygget op på falske fakturaer og fantasileverancer. Sagen endte med en konkurs, milliontab til investorerne og fængselsstraf til både direktøren Stein Bagger og hans partner Mikael Ljungman.

Men nu – efter Bagger har afsonet næsten to tredjedele af sin syv års fængselsstraf – er han på banen igen, skriver Børsen. Og det som idémand bag et nyt opbevaringskoncept, der handler om stablede containere, som er overdækkede af store telte.

Teltene skal stå ved byggemarkeder, der har ekstraplads tæt på deres varehuse, og den plads skal de lokkes til at afstå ved at få del i omsætningen. Fidusen er angiveligt, at udgifterne ved konceptet er så meget lavere end ved traditionel opmagasinering i bygninger, at man kan halvere den pris, kunderne skal betale. Den billige pris for kunderne skal være motoren i, at virksomheden kan æde sig til at sidde på en solid luns at et opmagasineringsmarked, der i dag omsætter for mellem 200 og 250 millioner kroner årligt.

For Stein Bagger og de to øvrige partnere i konceptet, der ifølge Børsen er René Andersen og svenskeren Royne Carlsson, er fordelen desuden, at det er byggemarkederne selv, der skal stå for driften med udlevering af nøgler, rengøring med mere. De tre partnere skal derimod stå for salg og bagvedliggende IT-system.

Stein Baggers rolle i det hele bliver dog begrænset. Han er fradømt retten til at drive virksomhed, så man får ham ikke at se i direktørstolen i et kommende opmagasineringsfirma. Han har dog lov til både at være ansat og idémager.

Det kan dog være en hårfin grænse at skelne mellem det at være idémand og det at være en ledende figur. Det har Bagger allerede måttet sande, idet han pt. er sigtet for at have overtrådt forbuddet ved at have truffet ledelseslignende beslutninger i forbindelse med, at han var i praktik – og dermed på udgang fra fængslet – i virksomheden Dansk-selfstorage.dk sidste år.

Praktikopholdet i Dansk-selfstorage.dk var meget omtalt i medierne – ikke mindst, da det kom frem, at Stein Bagger arbejdede under dæknavn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu