ANNONCE

Bedstefar har erklæret sig skyldig

16. oktober 2020 19:15 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I juli 2019 faldt den halvandet år gamle Chloe Wiegand 50 meter ned og slog hovedet mod en beton-kaj.

Bedstefar har erklæret sig skyldig
Barnet faldt fra 11. sals højde på krydstogtskibet Freedom of the Seas og ramte asfalten på kajen. Foto: Scanpix

– Sådanne skrig kan ikke sammenlignes med noget andet.

Vidner hører moderens skrig, da den 18 måneder gamle pige Chloe Wiegand rammer beton-kajen i en havn i Puerto Rico. 50 meter højere oppe står hendes bedstefar på 11. sal på krydstogtskibet Freedom of The Seas.

Salvatore, kaldet Sam, Anello har netop tabt pigen gennem et åbent vindue. Han har flere gange efterfølgende forklaret, at han troede, der var tale om et vindue, der ikke kunne åbnes. Han og barnebarnet legede og ville nyde udsigt og banke på ruden.

Pigen forsvandt gennem armene på ham. Siden har en statsanklager i Puerto Rico tiltalt manden for uagtsomt at have forårsaget pigens død. Den sag har nu nået sin afslutning. Det har ellers været trukket i langdrag.

Ingen fængselsstraf

Da det blev offentligt, at Puerto Rico sigtede bedstefar, udtalte han, at han mere eller mindre var ligeglad. Det kunne på ingen måde stå mål med den smerte, han følte indeni. Chloes forældre derimod tog til genmæle og sagsøgte selskabet bag krydstogtskibet.

– Royal Caribbean spillede en stor rolle i vores datters død. Der er ingen grund til, at skibet skal have vinduer på 11. sal, der kan åbnes så meget. At lægge sag an sender en besked til dem om, at det er helt forkert, sagde pigens mor Kim Wiegand i december.

Nu skriver CBS News, at den sag endnu ikke er afsluttet. Det er en anden til gengæld. Sam Anello har nemlig erklæret sig skyldig i uagtsomt manddrab. Af den simple grund, at der ifølge ham ingen grund er til at trække det retslige drama længere ud. Det belaster alle.

– Denne beslutning var utrolig vanskelig for Sam og familien, men fordi aftalen ikke indeholder fængselsstraf, blev det besluttet, at det er i familiens bedste interesse, så de kan lukke dette forfærdelige kapitel og vende deres fokus til at sørge over Chloe og kæmpe for krydstogtpassagerers sikkerhed i fremtiden, siger familiens advokat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu