ANNONCE

Bedstemor dømt: Skal fjerne fotos af børnebørn

23. maj 2020 14:31 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Billederne blev blandt andet lagt på Facebook.

Bedstemor dømt: Skal fjerne fotos af børnebørn
Bedstemoderen var ikke i sin gode ret til at lægge fotos online af sine børnebørn. Genrefoto: Newsbreak.dk

En dommer i Holland har beordret en kvinde til at fjerne fotos, hun har lagt på blandt andet Facebook af sine børnebørn. Det skriver flere udenlandske medier, blandt andet Daily Dot og BBC.

Ifølge Daily Dot startede sagen, da kvindens datter opdagede, at der lå billeder på Facebook af datterens børn på henholdsvis 5, 6 og 14 år.

Det var kvindens mor, børnenes bedstemor, der havde lagt billederne op, og hun ville ikke tage dem ned igen, hvilket fik børnenes mor til at gå rettens vej.

Dagbøder

BBC skriver, at dommeren tog datterens side, fordi der er fare for, at billederne bliver tilgængelige hos flere personer end dem, bedstemoderen havde gjort dem tilgængelige for.

Som en del af dommen bliver bedstemoderen idømt dagbøder på på små 400 kroner, op til en maksimal sum på godt 7500 kroner, for hver dag hun ikke fjerner billederne af børnene.

Dommeren har desuden besluttet, at kvinden også vil blive idømt dagbøder, hvis hun i fremtiden lægger fotos op af børnene.

Ifølge BBC og Daily Dot blev beslutningen truffet med udgangspunkt i reglerne om GDPR, der som sådan ikke har noget at gøre med et forhold mellem mor og datter.

Men fordi bedstemoderen valgte at offentliggøre billederne på et socialt medie som Facebook, mente dommeren i sagen altså, at billederne af børnene var tilgængelige for en større offentlighed.

– Jeg tror, at dommen vil overraske dem, der ikke tænker nærmere over det, når de lægger billeder på nettet, siger Neil Brown, advokat med ekspertise i teknologi, til BBC.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu