ANNONCE

Bedstemor med slag i: Nancy banker sin sygdom ned

4. marts 2021 11:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Går i ringen tre gange om ugen for at stoppe parkinsons sygdom

74-årige Nancy Van Der Stracten er ramt af Parkinsons sygdom. Hun blev syg for ni år siden og tager stærk medicin for at holde sygdomme i ro – så godt det nu kan lade sig gøre.

For tre år siden erkendte den belgiske kvinde, at medicin ikke var nok, hvis hun fortsat skulle have noget ud af livet. Der skulle mere til. Noget, der kunne få hende i gang – hvor hun kunne få sig rørt.

Hun valgte at gå til boksning – tre gange om ugen. Hun begynder med løbetræning inden hun går i ringen mod en sparringspartner. Det vil sige, det er kun  Nancy, der sender slag sted.

– Det stopper ikke din Parkinson. Parkinsons sygdom er en degenerativ sygdom. Den stopper aldrig, men du kan holde den nede. Sløve udviklingen, fortæller Nancy.

Fakta

Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom er en af de almindeligste neurologiske sygdomme. Cirka 8.000 mennesker lever i Danmark med Parkinsons sygdom, men mange flere er som pårørende påvirkede af sygdommen. Gennemsnitsalderen ved diagnosestillelse er 61 år, men sygdommen optræder dog også hos yngre personer helt ned i slutningen af 20’erne.

Parkinsons sygdom har følgende hovedsymptomer:
Rysten
Muskelstivhed
Langsomme træge bevægelser

Kilde: Parkinson.dk

Når hun forklarer folk, at hun som 74-årig med en alvorlig sygdom går til boksning, så spærrer de øjnene op.

– Hvis jeg fortalte, at jeg lavede tegninger, ville folk ikke være interesserede. Men når jeg siger, at jeg bokser, så udbryder de alle: “Hvad?”.

Læge er begejstret

Nancy føler virkelig, at hendes hverdag er blevet markant forbedret, efter hun er begyndt at gå til boksning. Det samme gør hendes læge.

– Han siger til mig, at det er forbudt for mig at sidde ned. Jeg skal fortsætte med at bokse og være i gang. Det er virkelig også mit råd til alle. Bare fortsæt. Find en sport som du kan lide og kom i gang. Luk ørerne når folk siger, at du er træt og bør sætte dig ned. Bare fortsæt, siger Nancy Van Der Stracten.

Mindst tre timer

Til maj fylder Nancy 75 år. Hun bor alene og klarer selv alt lige fra det huslige arbejde til at købe ind.

Nancy er ikke i tvivl om, at det er boksningen, der sørger for, at holde hende frisk.

– Man bliver nødt til at forstå, at man skal udøve en fysisk hård sport mindst tre timer om ugen hvis man vil klare sig selv. Prøv det. Det hele bliver meget lettere. Jeg bliver 75 år til maj og er i fin form, siger Nancy Van Der Stracten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu